«ERASMUS KA1 : εν τάξει και εν κινήσει. Διάχυση των προϊόντων του Προγράμματός μας και σχεδιασμός ERASMUS KA1 »



Πρόσκληση ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

σε Ημερίδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα:

«ERASMUS KA1 : εν τάξει και εν κινήσει.
Διάχυση των προϊόντων του Προγράμματός μας και σχεδιασμός ERASMUS KA1 »

Η Επιμορφωτική Ημερίδα θα υλοποιηθεί από το Γυμνάσιο Μυγδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 (10:00 – 13:55) στo Kτίριο «Παύλος Μελάς» του Δήμου Ωραιοκάστρου (Μακεδονικού Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο).

Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων. Ιδιαίτερα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν καινοτόμες δράσεις με αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και να ενσωματώσουν στη διδασκαλία τους τη μέθοδο CLIL. Απευθύνεται επίσης σε όσους σκέφτονται να  προτείνουν στη σχολική τους μονάδα την υποβολή Σχεδίου- Αίτησης για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS KA1 τη φετινή σχολική χρονιά.
Η προτεινόμενη Επιμορφωτική Ημερίδα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο διάχυσης του εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος ERASMUS KA1 (αριθμό σύμβασης – 2016-1-EL01-KA101-022929) με τίτλο: «CLIL και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.): από τη θεωρία στη σχολική πράξη. Μαθαίνω, παρατηρώ και εφαρμόζω, για μια δυναμική διδασκαλία με επίκεντρο το μαθητή!» του Γυμνασίου Μυγδονίας.

O σκοπός της ενημερωτικής ημερίδας μας είναι διττός:
α) η διάχυση των προϊόντων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS KA1 (2016-2017) που υλοποίησε το Γυμνάσιο Μυγδονίας και η ενθάρρυνση σχεδιασμού ανάλογων προγραμμάτων,
β) ο γόνιμος προβληματισμός, ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή της καινοτόμου διδακτικής μεθόδου CLIL και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην καθημερινή σχολική πράξη.
Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση ανάδειξης θεμάτων συνεργατικής μεθοδολογίας, με αξιοποίηση καλών και καινοτόμων πρακτικών, παράλληλα με την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε.  Έμφαση θα δοθεί στις πολλαπλές δυνατότητες που ανοίγει η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενδοϋπηρεσιακής  κατάρτισης ERASMUS plus KA1.

Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή συμμετοχής τους στην ιστοσελίδα της Ημερίδας,  http://gymmygdevent.esy.es/ μέχρι την Πέμπτη 9/11/2017.

Ακολουθούν το πρόγραμμα και η αφίσα της Ημερίδας.

Με Τιμή


Αθανάσιος Κανδηλάπτης,

Διευθυντής Γυμνασίου Μυγδονίας





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!