Γιατί το Facebook ζητά τις γυμνές μας φωτογραφίες ώστε να μας προστατεύσει από την «εκδικητική πορνογραφία»

Το Facebook ζητά από τους χρήστες του να στείλουν στην εταιρεία τις γυμνές φωτογραφίες τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την «εκδικητική πορνογραφία» και να δώσει στα θύματα τον έλεγχο της κατάχρησης.

 

Άτομα που μοιράζονται γυμνές τους φωτογραφίες ή σεξουαλικές εικόνες με τους συντρόφους τους και ανησυχούν ότι αυτό το υλικό μπορεί να διαρρεύσει χωρίς τη συγκατάθεσή τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Messenger και να στείλουν τις ίδιες εικόνες στο Facebook.

 

H εταιρεία θα μετατρέψει την εικόνα σε ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και την παρεμπόδιση οποιωνδήποτε προσπαθειών επαναφόρτωσης της ίδιας εικόνας.

 

Το Facebook δοκιμάζει πιλοτικά την τεχνολογία στην Αυστραλία σε συνεργασία με κυβερνητική υπηρεσία που διευθύνεται από την επίτροπο ηλεκτρονικής ασφάλειας Julia Inman Grant, η οποία δήλωσε στο ABC ότι θα επιτρέψει στα θύματα της  να αναλάβουν δράση πριν οι φωτογραφίες αναρτηθούν στο Facebook, το Instagram ή το Messenger.

 

Σε πρώτη φάση, οι χρήστες που ήδη έχουν πέσει θύμα ή ανησυχούν ότι θα πέσουν θύμα εκδικητικής πορνογραφίας από κάποιον άλλο (ή άλλη), θα συμπληρώνουν μια online φόρμα στην ιστοσελίδα του κυβερνητικού επιτρόπου της Αυστραλίας για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, εξηγώντας τις ανησυχίες τους.


Ακολούθως, θα καλούνται να στείλουν τις φωτογραφίες τους μέσω του Messenger και η κυβερνητική υπηρεσία θα αναλαμβάνει να ενημερώσει σχετικά το Facebook. Τελικά, το Facebook θα φροντίζει να βάζει την αναγκαία ψηφιακή επισήμανση σε κάθε εικόνα, ώστε να μπλοκάρεται από κάθε μελλοντικό ανέβασμα ή μοίρασμά της από τρίτους.


Το Facebook θα αποθηκεύει αυτές τις φωτογραφίες για σύντομο χρονικό διάστημα και μετά θα τις διαγράφει. Το κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ήδη διερευνά την επέκταση του μέτρου και σε άλλες χώρες.

 

Περίπου το 4% των χρηστών του διαδικτύου στις ΗΠΑ έχουν πέσει θύματα πορνογραφίας εκδίκησης, σύμφωνα με μια έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών Data & Society το 2016. Το ποσοστό ανέρχεται στο 10%  ως προς γυναίκες ηλικίας κάτω των 30 ετών.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!