H Apple κατέθεσε πατέντα ευρεσιτεχνίας για εύκαμπτη οθόνη κινητού

Mια νέα πατέντα της Apple αποκαλύπτει τα σχέδιά της να φέρει μια αναδιπλούμενη οθόνη στα iPhone του μέλλοντος. 

 

Το USPTO (United States Patent and Trademark Office) κυκλοφόρησε ένα αντίγραφο της πατέντας που κατέθεσε η Apple η οποία αναζητά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια εύκαμπτη οθόνη iPhone. Η οθόνη θα μπορεί να ανοίγει και να κλείνει σαν ένα βιβλίο, και να αναδιπλώνεται σε έναν κεντρικό άξονα. Από τον περασμένο μήνα, ακούστηκε ότι η Apple προσπαθεί να συνεργαστεί με την LG για την παραγωγή μιας εύκαμπτης οθόνης. Γιατί με την LG και γιατί όχι με τη Samsung; Αυτή μπορεί να είναι μια καλή ερώτηση, αλλά η απάντηση είναι λιγότερο περίπλοκη απ' ότι θα περίμενε κανείς. Η Apple ανησυχεί μήπως το τμήμα οθονών της Samsung δεν μπορεί να κρατήσει μυστική την πληροφορία και περάσει την είδηση στο ανάλογο τμήμα της Samsung που είναι συγκεντρωμένο στην κατασκευή του αναδιπλώμενου Samsung Galaxy X.

 

Ο τίτλος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Apple είναι «Ηλεκτρονικές συσκευές με εύκαμπτες οθόνες». Και μιλώντας για εύκαμπτες οθόνες, αξίζει να θυμηθούμε ότι το Samsung Galaxy X υποτίθεται θα μας χαρίζει μια περιορισμένη κυκλοφορία τον επόεμνο χρόνο ενός μοντέλου με αναδιπλούμενη οθόνη. Βέβαια, παρά όλες αυτές τις δοκιμές και τις φήμες για εύκαμπτες οθόνες, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια πειραματική προσέγγιση όλων των μεγάλων εταιρειών σε ένα νέο είδος κινητών, που τα τεχνολογικά site υποστηρίζουν ότι αποτελούν το μέλλον των smartphones. To μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να φτάσουν οι καταναλωτές να δεχτούν απόλυτα μια συσκευή που έχει οθόνη smartphone η οποία ανοίγει για να γίνει tablet και κλείνει για να γίνει πάλι τηλέφωνο.

 

Κι ενώ η Samsung ή η LG και άλλες μεγάλες εταιρείες μπορεί να βιάζονται για να ρίξουν στην αγορά τα εύκαμπτα έξυπνα κινητά, η Apple δεν θα μπορεί να είναι έτοιμη για ένα τέτοιο μοντέλο πριν το 2021, το οποίο θα πρέπει να περιμένει να λανσαριστεί μετά το AR headset που ετοιμάζει ο τεχνολογικός γίγαντας για το 2020 και που υπόσχεται ότι θα είναι μια συσκευή η οποία θα κάνει μια μεγαλύτερη επανάσταση από το iPhone.

 

Εδώ βρίσκονται αναλυτικά οι πληροφορίες για την νέα πατέντα και τα σχέδια της Apple. 

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!