Διαγωνισμός Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας για ιδέες στον τομέα της Υγείας: Health Start-up Challenge

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η εκδήλωση «Health Start-up Challenge” της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας με χορηγό την MLS στο πλαίσιο του International Conference on Biomedical and Health Informatics. Ομάδες ερευνητών με επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα της υγείας παρουσίασαν και έλαβαν συμβουλές για το πως θα μπορούσαν να τις εξελίξουν ώστε να δημιουργήσουν κερδοφόρες εταιρείες.

Η κα Kristina Livitckaia, υποψήφια διδάκτορας στην ιατρική πληροφορική με Μάστερ και μεγάλη εμπειρία σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, έδωσε οδηγίες και συμβουλές για το πώς μια ιδέα από τα αρχικά της βήματα μπορεί να εξελιχθεί σε μια startup. Τόνισε τα πρέπει και τα μη ώστε να σχηματιστεί και να ωριμάσει η ιδέα και πώς χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο το business model canvas θα μπορούσε να εξελιχθεί σε startup. Επισήμανε ότι είναι σημαντικό μια καινοτόμα ιδέα να έχει εφαρμοσιμότητα (feasibility), ελκυστικότητα (desirability) και μεταβλητότητα (variability), ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια καινοτόμα εταιρεία με σκοπό να ζήσει πολλά χρόνια κερδοφορίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!