Πέραν κάθε προσδοκίας οι παραγγελίες του iPhone X στην Ελλάδα

Αν και κανένας (ούτε ο ίδιος ο Tim Cook) δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα καλύψει τη ζήτηση, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στο iPhone X και όλες οι αλυσίδες και οι πάροχοι συνεχίζουν τις καμπάνιες προώθησης με τις προπαραγγελίες του να σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 

 

To iPhone X κυκλοφορεί επίσημα σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και απ' ότι αναφέρουν όλα τα ειδησεογραφικά sites αυτού του κόσμου το ενδιαφέρον του κοινού είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδες. Με τα iPhone 8 και iPhone 8s ήδη να κλαίνε στο παρασκήνιο, η καινούργια ναυαρχίδα της Apple έρχεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αγοράς. Αλλά και της δικής μας, αφού σε άρθρο της η Καθημερινή αναφέρει ότι το ενδιαφέρον του κοινού είναι όχι μόνο αυξημένο, αλλά σπάει κάθε ρεκόρ. Ναι, όπως και στον υπολοιπο κόσμο άλλωστε, με τις ουρές έξω από τα μεγαλύτερα Apple Store να γίνονται (ξανά) πρωτοσέλιδα. Η νέα συσκευή σημειώνει ρεκόρ παραγγελιών στην Ελλάδα όπως αποκαλύπτει το άρθρο. Αν και τα νούμερα που ακούγονται αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό μικρότερο του 0,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ωστόσο είναι μεγαλύτερα από το πιο πετυχημένο προηγούμενο λανσάρισμα του iPhone 6 με 4.500 συσκευές. Δηλαδή, το iPhone X στην Ελλάδα καταγράφει διπλάσια ζήτηση. Συγκεκριμένα, ο αριθμός παραγγελιών από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών φτάνει τις 7.500. Σε αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι παραγγελίες από τα δίκτυα κινητής, οπότε οι πληροφορίες θέλουν τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 12.000 συσκευές, ενώ το συνολικό κόστος τους μπορεί να αγγίξει και τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

 

Με την τιμή του iPhone X στη χώρα μας να φτάνει μέχρι 1399 ευρώ (για την έκδοση των 256GB) οι παράγοντες της αγοράς κρίνουν ότι πολύ δύσκολα θα ικανοποιηθεί η ζήτηση που παρατηρείται, και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο. Πολλά μεγάλα και φανατικά εξειδικευμένα sites (όπως το MacRumors) αμφιβάλλουν αν o Tim Cook θα μπορέσει να κρατήσει την υπόσχεσή του να φέρει όλες τις παραγγελίες στους πελάτες του πριν ή μετά τις γιορτές. Βέβαια, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αυξημένη ζήτηση του iPhone X έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην ανοδική πορεία της μετοχής της Apple, η οποία άνοιξε τις προπαραγγελίες την προηγούμενη Παρασκευή και δήλωσε πως το ενδιαφέρον ξεπέρασε όχι μόνο κάθε προηγούμενο, αλλά και τις δικές της προσδοκίες. Έτσι αναφέρεται ότι έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της να διπλασιάσουν τη δυνατότητα παραγωγής, μιας και περιμένει ότι η ζήτηση του iPhone X θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό. Γι' αυτό υπολογίζεται ότι και οι παραγγελίες που έχουν γίνει στη χώρα μας αναμένεται ότι θα ικανοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

 

 

  


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!