Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: Ενημερωτική Συνάντηση Let's do it Greece

Η οργανωτική επιτροπή του ‘‘Let's do it Greece’’ πραγματοποιεί ενημερωτική επίσκεψη στο Δήμο Ωραιοκάστρου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:30. Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η δράση αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση και ένα πανελλήνιο θεσμό,  που επιχειρεί να ενώσει χιλιάδες εθελοντές σε μία ημέρα για ένα κοινό σκοπό. Οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές – ως επί το πλείστον νέα παιδιά – επιχειρώντας να ενώσει για μία ημέρα το χρόνο όλη την Ελλάδα.
Ξεκίνησε το 2011 με λίγους εθελοντές για να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού και έφθασε το 2017 να συγκεντρώσει πάνω από 109,000 εθελοντές σε πάνω από 1.450 σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα!. Το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας φώναξε δυνατά “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!” και μας γέμισε χαρά, περηφάνια και ελπίδα.
            Το 2014, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας,  δημιουργήθηκε η εβδομάδα περιβαλλοντικών δράσεων εντός του σχολικού χώρου, με κορύφωση την κοινή ημέρα της πανελλαδικής δράσης. Η ανταπόκριση των σχολείων υπήρξε μεγαλειώδης αφού φέτος συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 σχολεία, το 10% δηλαδή των σχολείων της χώρας μας.
Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου στο πρόγραμμα, μέχρι σήμερα, συμμετείχαν ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου και το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας.
Η δράση αυτή αποτελεί, για ολόκληρη την Ελλάδα, μία μεγάλη γιορτή εθελοντισμού, ενεργού συμμετοχής των πολιτών και συνεργασίας μεταξύ μεμονωμένων ατόμων, οικογενειών, συλλόγων, φορέων, δήμων, περιφερειών, σχολείων.
Προσκαλούνται λοιπόν όλοι οι εθελοντές ιδιώτες, σχολεία, σύλλογοι κάθε είδους, φορείς και αρχές να ενημερωθούν για την επόμενη Εθελοντική Εκστρατεία του “Let’s Do It Greece 2018”.
Η ενημερωτική συνάντηση οργανώνεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου και τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου.

Σχετικές Πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://letsdoitgreece.org/



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!