Κυρίαρχη των ντέρμπι η ΑΕΚ (pics)

Η ΑΕΚ πήρε άλλη μια νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ και συνεχίζει το εντυπωσιακό του σερί κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά από την ημέρα που επέστρεψε στην Super League. Η σχέση που έχει αναπτύξει η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ από την ημέρα που επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία μπορεί να την πει κανείς και πελατειακή. Αν δει κανείς τις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο Δικεφάλων τότε θα δει ένα εντυπωσιακό σερί από την Ένωση.

Συγκεκριμένα από την σεζόν 2015-16 έως και χθες οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές στο ΟΑΚΑ. Στις πέντε αυτές αναμετρήσεις η ΑΕΚ όχι απλά είναι αήττητη, αλλά δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πάρει μόλις μια ισοπαλία (0-0), και αυτή την προτελευταία αγωνιστική των playoffs την πρώτη σεζόν των «κιτρινόμαυρων» με την επιστροφή τους.

Ξεκίνημα την σεζόν 2015-16 με τις δύο ομάδες να δίνουν δύο φορές ραντεβού στην έδρα της ΑΕΚ. Πρώτο ραντεβού στην κανονική διάρκεια με την Ένωση να επικρατεί με 1-0 με το γκολ του Βάργκας, για να ακολουθήσει το 0-0 στην διαδικασία των playoffs.

Την επόμενη αγωνιστική χρονιά (2016-17), επίσης οι δύο Δικέφαλοι συναντήθηκαν δύο φορές. Αρχικά στο πρωτάθλημα όπου η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και με τον Αραούχοι να σημειώνει δύο γκολ (το άλλο ο Αραβίδης) συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 3-0. Στα playoffs οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν νέα νίκη, αυτή την φορά με 1-0 με το γκολ του Μπακασέτα.

Τελευταίο τους ραντεβού χθες το βράδυ στο Μαρούσι όπου ο Λιβάια ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0.

Να πούμε εδώ ότι η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έχει δώσει συνολικά δώδεκα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και μετράει μόλις μια ήττα αυτή από τον Παναθηναϊκό την περσινή σεζόν με 3-2 με γκολ που ήρθε μάλιστα στις καθυστερήσεις. Συνολικά οι «κιτρινόμαυροι» μετράνε δέκα νίκες (τρεις επί του Ολυμπιακού, τρεις επί του Παναθηναϊκού, και τέσσερις επί του ΠΑΟΚ), μια ισοπαλία (αυτή με τον ΠΑΟΚ την σεζόν 2015-16) και μόλις μια ήττα από τον Παναθηναϊκό πέρυσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!