Tέλος εποχής για την Ηλέκτρα Βενάκη

«Με την από 2 Νοεμβρίου 2017 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η κ. Ηλέκτρα Βενάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.»

Η είδηση - σοκ αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Η κ. Βενάκη είχε αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιουλίου του 2016 με τριετή θητεία. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ η πρόωρη λήξη της θητείας της κ. Βενάκη «είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ)

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες με σκοπό να ασκούνται οι αρμοδιότητες των φορέων με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.»

Ο νόμος προβλέπει ότι τα καθήκοντα του ΓΔ για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ δεν αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα της απομάκρυνσης της κυρίας Βενάκη από την θέση της ήρθε - όπως εξάλλου ορίζει ο νόμος - μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΚΚ το οποίο έχει αυτοτέλεια σε διάφορα θέματα, όπως των διορισμών.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, πρώτον ποιοί είναι οι λόγοι πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η απόφαση του ΔΣ και δεύτερον αν ήταν ομόφωνη._

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!