Το δίλημμα των επόμενων εκλογών έθεσε ο Μητσοτάκης στο 11ο συνέδριο

Στην κατεύθυνση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε και το δίλημμα των επόμενων εκλογών λέγοντας «οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες της εξουσίας αλλά για τους πολίτες και τις ζωές τους». Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό για «ψέματα, ανικανότητα και αλαζονεία δηλητηριάζουν τους πολίτες» και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τη «χειρότερη» που πέρασε, σημειώνοντας ότι η «πρόκληση» για τη ΝΔ είναι «να πείσουμε να μας εμπιστευθούν οι πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «κράμα παλιών και δοκιμασμένων στελεχών που σήκωσαν τη ΝΔ στους ώμους τους, αλλά και σε νέα στελέχη που ενισχύουν τις τάξεις του κόμματος «επειδή βλέπουν τη ΝΔ ως τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις προσδοκίες των Ελλήνων». «Η παρουσία τους και μόνο επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία, σπάει τα στεγανά και προχωρά μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Στο πρόσωπο του κάθε Έλληνα βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους μας και όχι ταξικούς εχθρούς» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε προσωπικά στους πρώην προέδρους της ΝΔ ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους στο συνέδριο. Για τον Κώστα Καραμανλή τόνισε ότι «έφερε την παράταξη στην εξουσία μετά από χρόνια και σε δύσκολες στιγμές δεν δίστασε να πει αλήθειες». Για τον Αντώνη Σαμαρά σημείωσε ότι «κράτησε όρθια την Ελλάδα και αν δεν ανακοπτόταν η θητεία του, σήμερα η πατρίδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση». «Πραγματικό αγωνιστή της παράταξης και πάντα μαχητή στα δύσκολα» χαρακτήρισε το Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στέλνουν μήνυμα ενότητας, μαχητικότητας, προσήλωσης και πίστης σε μια παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους τρεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην παρουσία του «Κινήματος Αλλαγής» και της Φώφης Γεννηματά αλλά και του επικεφαλής του Ποταμιού. «Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος. Αλλά η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι πλάι» είπε απευθυνόμενος προς την κα Γεννηματά συμπληρώνοντας με νόημα ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές, όμως πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος.

«Συχνά δυσδιάκριτες οι διαφορές μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τον Σταύρο Θεοδωράκης λέγοντας ακόμη ότι «το Ποτάμι είναι μεταρρυθμιστικό, συνεπές και υπεύθυνο, χαίρομαι για την παρουσία σου στο συνέδριο της ΝΔ».

«Ο κ. Τσίπρας απέτυχε οικτρά και δεν αξίζει δεύτερη ευκαιρία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούν και η Φώφη και ο Σταύρος».
 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!