Λιαργκόβας: Με... πατερίτσες η έξοδος από τα μνημόνια- Δύσκολος ο στόχος για ανάπτυξη 1,6%

Με πατερίτσες θα είναι ή έξοδος από τα μνημόνια δήλωσε σήμερα τον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας η θητεία του οποίου ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής δεν θα ανανεωθεί.

«Έχουμε πει ως επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής ότι δεν θα είναι μήνας του μέλιτος ο πρώτος μήνας εξόδου από το πρόγραμμα» σημείωσε.

Ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε επίσης ότι η ομάδα του έχει συντάξει μελέτη σύμφωνα με την οποία δεν υπάρξει κανένα όφελος από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά η οποία θα εφαρμοστεί από την 1/1/2018.

Εκτίμησε επίσης ότι δύσκολα θα πιαστεί ο στόχος 1,6% ανάπτυξη και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η ανάπτυξη στο 3ο τρίμηνο του έτους να φτάσει το 3,1%.

Ο κ. Λιαρκόβας τόνισε πως πρέπει όλα τα κόμματα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να στηρίξουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Υπογράμμισε ακόμη ότι η υψηλή φορολογία εμποδίζει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ενώ τόνισε ότι τα ψηφισμένα μέτρα του μνημονίου θα εφαρμοστούν ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος.

Τόνισε επίσης ότι λόγω και της μείωσης των συντάξεων από 1/1/2019 η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!