Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 230 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις

Αυξήθηκε σε τουλάχιστον 230 ο αριθμός των Παλαιστινίων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

«Διακόσιοι τριάντα ένας τραυματίες, οι 171 στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, οι 60 στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά, ενώ 24 τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες και 172 παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων.

Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίτερα στις αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στη Γάζα ως αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών, ενώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, μετά την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ, η οργάνωση Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, με ανακοίνωσή της, προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να «συνεχίσουν τη σύγκρουση (με τις ισραηλινές δυνάμεις) σε όλα τα σημεία όπου ο ισραηλινός στρατός έχει παρουσία».

Η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει ανέβει κατακόρυφα μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει επισήμως την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ από το 1948 το σύνολο των κρατών που έχουν διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος διατηρούν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ θεωρεί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, ωστόσο οι Παλαιστίνιοι θεωρούν επίσης το ανατολικό της τμήμα, το οποίο κατελήφθη από τους Ισραηλινούς στον πόλεμο με τους Άραβες το 1967, ως πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Sputnik- AFP

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!