Εκτροχιάστηκε τρένο στην Ουάσινγκτον -3 νεκροί [εικόνες & βίντεο]

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν σχεδόν όλα τα βαγόνια ενός επιβατικού συρμού με 77 επιβάτες εκτροχιάστηκαν καθώς περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση και πολλά κατέληξαν στον αυτοκινητόδρομο από κάτω στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ.

«Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τρία θύματα σε αυτό το στάδιο», μετά τον εκτροχιασμό του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο 501 από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ, χρησιμοποιώντας νέες σιδηροτροχιές για πρώτη φορά, ανέφερε η Μπρουκ Μπόβα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Ουάσινγκτον, διευκρινίζοντας ότι «περίπου 100» άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για έξι νεκρούς, έναν αριθμό που οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν.

«Ο κόσμος ούρλιαζε»
 
«Είχαμε μόλις διέλθει από την πόλη Ντίποντ και πιστεύω ότι ετοιμαζόμασταν να περάσουμε από μια στροφή» περιέγραψε ο Κρις Κάρνες στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO-TV.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν οξύ ήχο, νιώσαμε ότι πέφταμε από έναν λόφο. Κατόπιν πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας, τα παράθυρα έσπασαν, τα πάντα ακινητοποιήθηκαν, νερό έτρεχε από το τρένο και ο κόσμος ούρλιαζε».

«Οι ράγες στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχαν εκσυγχρονιστεί για να μπορούν να υποστηρίξουν τις μεγάλες ταχύτητες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας και στην ίδια απόσταση από το νότιο τμήμα της στρατιωτικής βάσης McChord.

«Βρισκόμαστε ακριβώς νότια της στρατιωτικής βάσης» περιέγραψε στο CNN ένας οδηγός που βρισκόταν στον δρόμο όταν συνέβη το δυστύχημα. «Πολλοί βγήκαν από τα οχήματά τους και έσπευσαν να βοηθήσουν (…)» εξήγησε.
Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί ούτε τα αίτια της τραγωδίας ούτε ο απολογισμός.

Το πρώτο σήμα από το τρένο

Τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά το δυστύχημα κατέγραψε το σύστημα επικοινωνίας της σιδηροδρομικής εταιρείας Amtrak.

«Amtrak 501, επείγον! Επείγον! Επείγον! Είμαστε όλοι στο έδαφος», είπε ο μηχανικός και πρόσθεσε: «Είμαστε στη γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου. Χρειαζόμαστε πυροσβεστικά και ασθενοφόρα. Μάλλον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται».

Τραμπ: Ξοδεύτηκαν 7 τρισ. για τη Μέση Ανατολή, ενώ οι σιδηρόδρομοί μας καταρρέουν

Σε δήλωση μέσω Twitter για εκτροχιασμό της υπερταχείας στην πολιτεία της Ουάσινγκτον προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο DuPont, WA δείχνει περισσότερο γιατί πρέπει πολύ σύντομα ένα σχέδιο υποδομών θα πρέπει να εγκριθεί σύντομα. Επτά τρισ. δολάρια ξοδεύτηκαν για τη Μέση Ανατολή, ενώ οι δρόμοι μας, οι γέφυρές μας, οι σήραγγες και οι σιδηρόδρομοί μας καταρρέουν. Όχι για πολύ», ανέφερε.

«Οι σκέψεις  μου και οι προσευχές μου βρίσκονται σε όλους όσοι εμπλέκονται στο δυστύχημα. Σας ευχαριστώ όλην την ομάδα Άμεσης Επέμβασης που έσπευσε στο σημείο. Παρακολουθούμε την κατάσταση από τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: AP


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!