Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 06.02 το πρωί της Κυριακής στον Κορινθιακό Κόλπο, 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κορίνθου, σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα καταγραφής σεισμών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο, είχε εστιακό βάθος 5 χμ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή καταστροφές. 

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο Facebook, ενημερώνει ότι ο σεισμός στον Κορινθιακό κόλπο είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 34 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Αθήνας.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ερωτηθείς για τον σεισμό.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω -πρόσθεσε- ότι θα είναι ο κύριος Σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.






Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!