Μιανμάρ: 6.700 Ροχίνγκια, μεταξύ των οποίων 730 παιδιά κάτω των 5 ετών, σκοτώθηκαν σε ένα μήνα

Τουλάχιστον 6.700 Ροχίνγκια, εκ των οποίων 730 παιδιά κάτω των 5 ετών, σκοτώθηκαν μέσα σε ένα μήνα μετά τις φονικές επιθέσεις που ξεκίνησαν τον Αύγουστο σε βάρος τους, σύμφωνα με ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση κάνει μάλιστα λόγο για «συντηρητική εκτίμηση» του αριθμού των νεκρών, υπογραμμίζοντας ότι σε σχετική έρευνα εντόπισε στη Μιανμάρ από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον 9.000 Ροχίνγκια νεκρούς, με τουλάχιστον 6.700 από τους θανάτους να έχουν προκληθεί από βίαιες επιθέσεις.

Η διεθνής ιατρική οργάνωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι πάνω από 647.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει από το καλοκαίρι τη Μιανμάρ και έχουν διαφύγει στο γειτονικό Μπαγκλαντές.

Οι αρχές στη Μιανμάρ κάνουν λόγο για 400 νεκρούς, αριθμός που είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, όπως επισημαίνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν «μουσουλμάνοι τρομοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει τον στρατό της Μιανμάρ ότι επιδίδεται σε φόνους, μαζικούς βιασμούς και άλλες ωμότητες εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!