Σε Αθήνα και Θράκη στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν

Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον ΠτΔ και τον πρωθυπουργό, ενώ θα επισκεφθεί και τη Θράκη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επισκέπτεται τη χώρα μας σε μια συγκυρία όπου οι γερμανοτουρκικές σχέσεις είναι στο ναδίρ και ταυτόχρονα παρατηρείται ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Η  χώρα του το τελευταίο διάστημα μοιάζει περισσότερο απομονωμένη από ποτέ, ενώ ταυτόχρονα τα ανοιχτά μέτωπά της είναι πολλά και δύσκολα.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι ο ίδιος επιθυμεί να δείξει πως συνομιλεί ακόμα με τη Δύση και ως εκ τούτου η Ελλάδα προσφέρεται με τον καλύτερο τρόπο γι’ αυτό, καθόσον αποτελεί μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Στην Αθήνα κρατούν μικρό καλάθι, η κυβέρνηση ωστόσο θεωρεί ότι σε μια περίοδο που στην Άγκυρα για πολλούς λόγους επικρατεί νευρικότητα είναι καλό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να δίνεται έμφαση στη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταναστευτικό, ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, οικονομική συνεργασία, σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις είναι τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συζητήσεων των δυο ηγετών.

Η αναμενόμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου είναι σημαντική και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!