Έκπτωση έως 70% στο νέο ΚΟΤ ρεύματος

Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) καθιερώνει δύο κατηγορίες ΚΟΤ:

Αντιμετώπιση των περιπτώσεων καταχρηστικής υπαγωγής στο ΚΟΤ

Το υπουργείο σημειώνει ότι προκειμένου να υπάρξουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις προς τους πλέον ευάλωτους, αντιμετωπίζονται περιπτώσεις καταχρηστικής υπαγωγής στο ΚΟΤ. 

Έτσι ανακοινώνει ότι: 

Η επιδοτούμενη κατανάλωση θα εξαρτάται από τη σύνθεση του νοικοκυριού (βλέπε τον σχετικό πίνακα), ενώ καταργείται η απένταξη σε περιπτώσεις υπέρβασης της μέγιστης κατανάλωσης μέχρι 10%.

Όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh. Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh.

Αιτήσεις από 1η Φεβρουαρίου

Η υποβολή αιτήσεων στο νέο σύστημα το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2018. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν νέα αίτηση και να ενταχθούν στο νέο ΚΟΤ με βάσει τα νέα στοιχεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!