Άρχισαν οι αγωγές κατά της Apple μετά την παραδοχή της για την απόδοση των παλιών iPhone

Αγωγές κατά της Apple έσπευσαν να καταθέσουν δύο κάτοχοι iPhone μετά τη χθεσινή παραδοχή του αμερικανικού κολοσσού ότι λαμβάνει ορισμένα μέτρα για να επιβραδύνει την απόδοση των παλαιότερων συσκευών.

 

Μέσα στην εβδομάδα, η εταιρία Primate Labs που έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για τη μέτρηση της ταχύτητας του επεξεργαστή του iPhone, δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι η απόδοση στα μοντέλα iPhone 6s και iPhone 7 της Apple γίνεται πιο αργή όσο περνά ο χρόνος.

 

Η Apple παραδέχτηκε την πρακτική της αυτή, ωστόσο, τόνισε ότι το πράττει για καθαρά αλτρουιστικούς λόγους - για να εμποδίσει τα παλαιότερα τηλέφωνα να κλείνουν απροσδόκητα.

 

Αναγνώρισε δηλαδή ότι μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος σε ορισμένα τηλέφωνα - τα οποία μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή - όταν μια μπαταρία έχει πρόβλημα να τροφοδοτήσει το μέγιστο ρεύμα που απαιτεί ο επεξεργαστής.

 

Η παραδοχή της εταιρίας προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως, με πολλούς χρήστες ν' αναρωτιούνται μέσω social media τι άλλο δεν τους λέει η Apple για τις συσκευές τους.

 

Μία μέρα μετά, ξεκίνησαν και οι αγωγές. Δύο φερόμενοι καταναλωτές της Apple κατέθεσαν μήνυση σε Καλιφόρνια και Ιλινόι αντίστοιχα, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν συναίνεσαν στην μείωση της απόδοσης των παλαιότερων iPhone τους και εγκαλούν την εταιρία για αθέτηση συμβολαίου.

 

«Ως αποτέλεσμα των παράνομων πράξεων των εναγομένων, τα τηλέφωνα των εναγόντων παρουσίασαν μειωμένη απόδοση, κάτι που αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος χρήσης ή κατοχής των iPhones τους», αναφέρει μεταξύ άλλων μία από τις αγωγές που δημοσιεύτηκε αρχικά από τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CBS.

 

Σύμφωνα με τη USA Today, η Apple δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο για τις αγωγές που κατατέθηκαν.

 

Με πληροφορίες από CBS και USA Today


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!