Η ευταξία σε όλες τις γειτονιές Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας προτεραιότητα των Υπηρεσιών και της Διοίκησης Δήμου Παύλου Μελά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ευταξία σε όλες τις γειτονιές Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας προτεραιότητα των Υπηρεσιών και της Διοίκησης Δήμου Παύλου Μελά

Λογοδοτούν καθημερινά οι Υπηρεσίες και η Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά, στους πολίτες και συνεχίζονται εντατικά οι στοχευμένες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ΕΥΤΑΞΙΑ και στην πιο απόμακρη γειτονιά των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.
Καθαριότητα, ανακύκλωση, πράσινο, μικρές και μεγαλύτερες φθορές στο οδόστρωμα, φωτισμός, επισκευές σε δημοτικά κτίρια, σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, δεν αποτελούν απλά κουκίδες σε μια ατέλειωτη σειρά προβλημάτων που εντάσσονται στην περίφημη καθημερινότητα του πολίτη, ούτε χρήσιμες λέξεις -  εργαλεία για πολιτική εκμετάλλευση.
Είναι ενότητες μιας δυναμικής διαδικασίας, το ουσιαστικό έργο που προκύπτει πολλές φορές και ως απάντηση στα 8.500 χιλιάδες και πλέον αιτήματα (μόνο για το 2017) που συγκέντρωσαν τα αρμόδια Γραφεία του Δήμου (ένα σε κάθε Δημοτική Κοινότητα) και φροντίζουν για την προώθησή τους στις σχετικές υπηρεσίες, παρακολουθώντας την εξέλιξή τους και την τελική διεκπεραίωση.
Έτσι μόνο νιώθουν οι πολίτες ότι η φωνή τους έχει δύναμη και επιτυγχάνεται το πρώτο επίπεδο παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής που είναι η θεραπεία, η καταστολή.
Η Διοίκηση όμως του Δήμου Παύλου Μελά σε αγαστή συνεργασία με τις Υπηρεσίες αλλά και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους πολίτες, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο της πρόληψης, της υιοθέτησης μιας άλλης κουλτούρας και ενός οδικού χάρτη σχετικά με την καθημερινότητα όλων.
Φιλοπεριβαλλοντική στάση και πραγματική ευαισθητοποίηση μέσα από τον καθημερινό τρόπο ζωής, χρέος στους εαυτούς μας, πρωτίστως όμως στις επόμενες γενιές.
Στον Τομέα της Καθαριότητας είναι απαραίτητο να εργαστούμε όλοι μαζί για να έχουμε μια καθαρή πόλη!
Στο Δήμο Παύλου Μελά και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, η αποκομιδή είναι καθημερινή, 6 φορές την εβδομάδα, ενώ στους κεντρικούς δρόμους τα απορριμματοφόρα μαζεύουν τα σκουπίδια και τις 7 ημέρες.
Σημαντική είναι η αναβάθμιση και στην ανακύκλωση με τα χαρακτηριστικά οχήματα να συλλέγουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
Πάνω από 4.500 κάδοι συμβατικοί και ανακύκλωσης είναι τοποθετημένοι στις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά.
Ενισχύεται η καθαριότητα και το σάρωμα όχι μόνο των κεντρικών εμπορικών δρόμων, πλατειών, κοινόχρηστων χώρων, αλλά η σκούπα φτάνει και στο τελευταίο οικοδομικό τετράγωνο της πόλης.
Ξεκίνησε και συνεχίζει η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αφισορύπανσης στις κολώνες και στις στάσεις λεωφορείων.
Η Υπηρεσία Πρασίνου πραγματοποιεί τα απαραίτητα εποχιακά κλαδέματα με συνεργεία που φροντίζουν ταυτόχρονα για τον καλλωπισμό κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμια, οδούς, κτλ) και συμβάλει με την Καθαριότητα στον ευπρεπισμό της πόλης.
Αναβαθμίζει το δημόσιο χώρο με τον καθαρισμό των νησίδων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες μεγάλης ταχύτητας (οδός Λαγκαδά) που περιλαμβάνει κλάδεμα δένδρων και θάμνων, χειρωνακτικό καθαρισμό, απομάκρυνση των σκουπιδιών. Πρόκειται για μια από τις πλέον απαραίτητες για την ασφάλεια και υγιεινή των πολιτών ενέργειες, καθώς οι νησίδες συχνά παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και αποτελούν εστίες μόλυνσης για τη δημόσια υγεία, με τους διερχόμενους οδηγούς να τις χρησιμοποιούν ως σκουπιδοτενεκέδες για να πετάξουν πλαστικά ποτήρια με καφέδες, γόπες και άλλα σκουπίδια.
Το ευρύτατο πρόγραμμα εργασιών του Τμήματος Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συντηρήσεις σε παιδικές χαρές, φροντίδα για φωτισμό, παρεμβάσεις στο οδόστρωμα κυρίως για να αποκατασταθούν λακκούβες, αντικατάσταση κυβόλιθων, πλακών πεζοδρομίου και άλλες εργασίες αποκατάστασης φθορών σε δημόσια κτίρια και αθλητικούς χώρους, βαψίματα σε παγκάκια κτλ      
Είναι όλα αυτά όμως αρκετά;
Οι επίμονες καθημερινές προσπάθειες της Καθαριότητας, του Πρασίνου και του Τμήματος Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης, θα πρέπει να συνοδεύονται και από την αντίστοιχη συμμετοχή όλων στον αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά.
Βασική επιδίωξη και ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου είναι να ενεργοποιήσει τους πολίτες ώστε να συνδράμουν στο έργο των Υπηρεσιών για να διατηρηθεί καθαρή η πόλη και να σεβαστούμε το δημόσιο κοινωνικό χώρο.
Στην παραπάνω λογική εντάσσονται η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, εθελοντικά δίκτυα, οργανισμούς, με καμπάνιες σε θέματα ευταξίας της πόλης και ενδεικτικές τις παρακάτω περιπτώσεις
•Ενημέρωση τουλάχιστον 2.500 μαθητών και διανομή φυλλαδίων με καθημερινές πρακτικές για την καθαριότητα και το πράσινο.
•Κοινή πρωτοβουλία με την ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που είχε σαν αποτέλεσμα να διανεμηθούν πόρτα-πόρτα σε περισσότερα από 38.000 νοικοκυριά των Δημοτικών Ενοτήτων ενημερωτικό  έντυπο υλικό για την ορθή χρήση του μπλε κάδου, την επιστολή του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη καθώς και τη μπλε τσάντα της ανακύκλωσης.
•Ειδική καμπάνια ενημέρωσης των επαγγελματιών του Δήμου Παύλου Μελά, για συμμετοχή στην ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών και στο Σύστημα του Μπλε Κώδωνα.
•Πρωτοβουλία και ενημέρωση 7.500 μαθητών για τη λειτουργία του προγράμματος «Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά» στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία-Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά». Ήδη παραχωρήθηκαν στις σχολικές μονάδες του Δήμου 3 διαφορετικού χρώματος κάδοι 360 λίτρων για να συλλέγονται χωριστά το χαρτί, το αλουμίνιο και το πλαστικό (pet) και τα έσοδα που θα προκύπτουν από την πώλησή τους θα επιστρέφονται αναλογικά στα σχολεία για την κάλυψη μορφωτικών και άλλων αναγκών.

Οι Υπεύθυνες Διοικήσεις των Δήμων οφείλουν όχι μόνο να ανταποκρίνονται άμεσα και να επιλύουν τα όποια προβλήματα αλλά και να δίνουν ξεκάθαρες κατευθύνσεις στους πολίτες για την ανθρώπινη πόλη που όλοι οραματιζόμαστε.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!