Η ονομασία της πΓΔΜ στο τραπέζι Τίλερσον - Ντιμιτρόφ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο κ. Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τον κ. Τίλερσον για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ και την περιοχή, καθώς και «για τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαδικασία υπέρβασης των διαφορών με την Ελλάδα γύρω από το θέμα της ονομασίας».

Ο Ν. Ντιμιτρόφ ανέφερε κατά τη συνάντηση ότι η χώρα του είναι φίλη και εταίρος των ΗΠΑ και εξέφρασε την πεποίθηση πως με τη βοήθειά τους και με την υποστήριξη των ευρωπαίων συμμάχων, θα γίνει σύντομα μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ.

«Πλήρες μέλος της ευρωατλαντικής κοινότητας»

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντιμιτρόφ τόνισε πως η κυβέρνηση θέλει να οικοδομήσει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και να ενισχύσει το κράτος δικαίου προκειμένου να γίνει η χώρα «επιθυμητό πλήρες μέλος της ευρωατλαντικής κοινότητας».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να αποτελέσει επιτυχές παράδειγμα για την περιοχή.

Σημείωσε, ακόμα, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν θετικό ρόλο για τη σταθερότητα και την πρόοδο στην περιοχή και να αναζητούν τρόπους να συμβάλλουν σε αυτό.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Τίλερσον εξέφρασε υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις και κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να δώσει βάρος στην υλοποίησή τους.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!