Καβγάς Αδωνι με Μάρδα-Κυρίτση: «Πόσο ξεφτίλες είστε για πλειστηριασμούς και απεργία;»

Αγριος καβγάς ξέσπασε στην Βουλή μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μάρδα και Γιώργου Κυρίτση, με αφορμή τους πλειστηριασμούς και την τροπολογία για την κήρυξη απεργίας.

«Πόσο ξεφτίλες είστε;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αφού λέτε ότι οι πλειστηριασμοί έχουν κοινωνικό πρόσημο γιατί δεν πιέζατε την προηγούμενη κυβέρνησή μας να κάνουμε πλειστηριασμούς;».

Ο Αδ. Γεωργιάδης συνέχισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Μας λέει ο Μάρδας ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε κάνει νομοθετική ρύθμιση και θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς εδώ και τέσσερα χρόνια. Πόσο ξεφτίλες είστε; Και λίγα σας είπα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε εκφράζοντας με εύγλωττο τρόπο την ικανοποίησή του για την χθεσινοβραδινή τροπολογία της κυρίας Αχτσιόγλου: «Εγώ το πρωί ξύπνησα με πολύ μεγάλη χαρά ερχόμουνα και δεν κρατιόμουνα για να ψηφίσω αυτή την τροπολογία. Ξέρετε πόσα χρόνια περίμενα στη ζωή μου για να έρθει μια τροπολογία σαν και αυτή. Ομως ήξερα ότι αν ήθελα να καταργηθούν οι απεργίες στην Ελλάδα θα έπρεπε να πάω στο ΣυΡιζΑ και όχι στη Νέα Δημοκρατία. Έχετε κοροϊδέψει όλο τον κόσμο. Αυτό το χάρισμα σας το αναγνωρίζω κ. Παππά» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε εξηγώντας γιατί κατά την άποψή του έκλεισε γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση: « Αν έκλεισε γρήγορα η αξιολόγηση έκλεισε μόνο για ένα λόγο, διότι είστε η βολικότερη κυβέρνηση που η τρόικα συνάντησε στην Ελλάδα. Οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ πάνε το πρωί στις διαδηλώσεις κατά τις πωλήσεις των λιγνιτικών μονάδων και μετά έρχονται και ψηφίζουν. Για τέτοια ανθρωπάκια μιλάμε. Και ο Κυρίτσης που έχει πάει σε τόσες πορείες υπέρ των απεργιών πρώτος θα σηκώσει το χέρι για να ψηφίσει την κατάργηση τους».

Η αναφορά του κυρίου Γεωργιάδη στους δύο βουλευτές του ΣυΡιζΑ προκάλεσε την αντίδρασή τους και ακολούθησαν εκατέρωθεν διαξιφισμοί.

  • Δημήτρης Μάρδας: « Αυτά που λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εκχυδαϊσμός της πολιτικής. Παραφράζει όσα είπα στην συνέντευξη μου. Πολλές άτυπες συμφωνίες οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα από οποιονδήποτε νόμο. Όταν ασκούνται κάποιες πιέσεις είναι εύλογο κάποια μέτρα πολιτικής να αλλάξουν. Τις πιέσεις που δεχόμαστε εμείς τις δεχθήκατε κι εσείς εσείς όμως δεν κάνατε τίποτα. Μεταθέσετε το πρόβλημα για τους επόμενους».
  • Άδωνις Γεωργιάδης: « Κύριε Μάρδα γιατί δεν τα λέγατε νωρίτερα όλα αυτά γιατί το 2015 δε λέγατε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί με άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες γιατί κατεβήκατε με ατζέντα την σεισάχθεια. Εγώ σας κατηγορώ για την κοροϊδία που πουλούσατε στον ελληνικό λαό τέσσερα χρόνια. Άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες στον καπιταλισμό δεν υπάρχει, απλά οι τράπεζες θα ξεκινήσουν με τα μεγάλα ακίνητα και όταν θα φτάσουν στις τριακόσιες χιλιάδες τότε θα λυθεί η άτυπη συμφωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Κυρίτσης απαντώντας στον Αδωνι Γεωργιάδη άφησε αμέσως να εννοηθεί ότι η τροπολογία για την κήρυξη απεργίας είναι μία υποχώρηση της κυβέρνησης όσον αφορά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

  • Γιώργος Κυρίτσης: «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και πετυχαίνει αυτό που κάθε φορά θεωρεί ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να πετύχει, κοιτάζοντας τα πράγματα από την πλευρά της περιφρούρησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Γεωργιάδης είναι υπέρ της γενικής διάλυσης όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων οπότε κάθε βήμα οπισθοχώρησης σαν το σημερινό είναι λογικό να τον ενθουσιάζει».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!