Κόντρα Σταμάτη-Βούτση: Σαν σήμερα αποφασίσατε να ρίξετε την κυβέρνηση Σαμαρά

Νέα αντιπαράθεση προκλήθηκε σήμερα μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτη και του Νίκου Βούτση με αφορμή τα όσα είχε πει πρόσφατα ο πρόεδρος της Βουλής, ως προς την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο κ. Σταμάτης στη γραμμή του πρώην πρωθυπουργού η οποία διατυπώθηκε χθες από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ανέφερε ότι την κυβέρνηση Σαμαρά δεν την έριξαν οι δανειστές αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με το Φώτη Κουβέλη και τη Χρυσή Αυγή. Πρόσθεσε ωστόσο πως ορισμένοι δανειστές πράγματι τράβηξαν το χάλι της κυβέρνησης γιατί ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί το θέμα του υπέρταμείου, των κόκκινων δανείων και επιπλέων περικοπών.

«Σαν σήμερα αποφασίσατε να ρίξετε την κυβέρνηση Σαμάρα. Ο κ. Βούτσης είπε ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξαν οι δανειστές, όχι είναι ανακριβές την κυβέρνηση Σαμαρά την ρίξατε εσείς μαζί με τους ΑΝΕΛ μαζί με όσους βουλευτές απέμειναν από τον κ. Κουβέλη και με την Χρυσή Αυγή. Και είχε το θράσος σήμερα ο κ. Τσίπρας να λέει για συνεργασία Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή. Εδώ γελάνε και οι πέτρες, εσείς συνεργαστήκατε με τη χρυσή Αυγή για να ρίξετε την κυβέρνηση για να εξηγούμεθα. Θα σας πω εγώ γιατί οι δανειστές σας στηρίζουν σήμερα, ο πρώτος λόγος ήταν το υπέρ ταμείο. Ο δεύτερος είναι το θέμα των κόκκινων δανείων ο τρίτος γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν δεχόταν να κόψει θα πάνες που ζητούσαν οι δανειστές. Ένα μέρος των δανειστών πράγματι μας τράβηξε το χάλι αλλά εσείς μας ρίξατε».

Ο πρόεδρος της Βουλής σε δική του παρέμβαση επέμεινε ότι το success story της κυβέρνησης Σαμαρά δεν μπορούσε να σταθεί σε πραγματικά πόδια και πως οι δανειστές σήμερα αποδέχονται την πορεία της ελληνικής οικονομίας γιατί έχει καταρρεύσει το αφήγημα της αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη. «Για το e-mail Χαρδούβελη το κόστος δεν είναι ένα δις αυτό είναι μύθος οι προβλέψεις, όχι για την περίληψη που είχε δημοσιευθεί αλλά για το συνολικό των ρυθμίσεων ως πρόταση ήταν πολλά δισεκατομμύρια. Είναι σαφές και είναι πασίγνωστο ότι αυτό που είχε εμφανιστεί ως έξοδος στις αγορές, ότι θα έφευγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι θα είχαμε συγκεκριμένα μεγέθη της οικονομίας από το καλοκαίρι δε στεκόταν στα πόδια του. Το αφήγημα και οι προβλέψεις δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό έγινε ακόμα σαφέστερο στη δεύτερη προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές και φυσικά πυροδότησε μαζί με την λαϊκή διάθεση τις εξέλιξης από κει και ύστερα. Η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε ενάμιση μήνα πριν να λήξει η θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας να προκαλέσει ψηφοφορία για το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας , δεν εξήντλησε καν το περιθώριο που είχε έτσι ώστε το ευτυχές αφήγημα εκείνης της περιόδου με ένα οποιοδήποτε τρόπο να σταθεί στα πόδια του και να πάρει την παράταση που δικαιούτο έκ του Συντάγματος μέχρι το 2016. Όταν έλεγα ότι οι δανειστές μας στηρίζουν για τους δικούς τους λόγους εννοούσα τις εξαιρετικές οικονομικές επίτευξεις που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Είδατε τα spread της τελευταίας περιόδου. Έχουν τους δικούς τους λόγους γιατί σήμερα σε όλη την Ευρώπη η στρατηγική της λιτότητας βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο και γίνεται αντιπαράθεση και σύγκρουση όχι μόνο μεταξύ βορρά και νότου αλλά και στο εσωτερικό των κρατών και η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης σφραγίζεται από το δίλημμα συνέχιση της στρατηγικής λιτότητας ή όχι. Όλα τα μέσα που χρησιμοποιούσαν το προηγούμενο διάστημα οι δανειστές εναντίον μας είναι πια άσφαιρα πυρά, αυτοί είναι οι λόγοι όπου σήμερα οι δανειστές εγκρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!