Δ. Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της

«Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χθες μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως δεν καταλαβαίνει γιατί θεωρείται παρέμβαση μια άποψη ότι και οι δικαστές πρέπει να υπάγονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης του «πόθεν έσχες», ενώ πρόσθεσε ότι του έκανε εντύπωση το πώς διαχειρίστηκε το θέμα ο πρόεδρος του ΣτΕ και άλλοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

Ακόμη, είπε ότι του έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη ο κ. Σακελλαρίου

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις είναι τουλάχιστον αστείο.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει -και κάνει- τη δουλειά της, από την άλλη η κυβέρνηση οφείλει να προτείνει νομοσχέδια στο κοινοβούλιο, να σχεδιάζει την πολιτική της και αυτό να γίνεται στη βάση της έννομης τάξης. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, οι αποστολές είναι διακριτές, βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου, το σεβόμαστε όλοι το κράτος δικαίου, από 'κει και πέρα η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη και η πολιτική είναι πολιτική», κατέληξε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!