Επιχείρηση διάσωσης για πλήρωμα πλοίου που προσάραξε σε βραχονησίδα στη Μύκονο

Επιχείρηση διάσωσης για τους  12 αλλοδαπούς,  9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, του πληρώματος του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA που προσάραξεστη βραχονησίδα Τραγονήσι  κοντά στη Μύκονο.

Επιχείρηση διάσωσης έχει στηθεί ανατολικά της Μυκόνου από άνδρες του Λιμενικού Σώματος , με τη συνδρομή φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού καθώς και ελικοπτέρου τύπου Σινούκ, για την διάσωση του πληρώματος

Στις 08:07 απογειώθηκε Σούπερ Πούμα από την Μύκονο προκειμένου να προσεγγίσει και να διασώσει το πλήρωμα, ωστόσο και πάλι λόγω των καιρικών συνθηκών αυτό δεν κατέστη εφικτό

Το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό τουΤο φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά έχει 12 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό.

Για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή του στρατού. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα τους παραλάβει ελικόπτερο Σούπερ Πούμα για να τους μεταφέρει στη βραχονησίδα προκειμένου οι διασώστες να μεταφέρουν τους 12 αλλοδαπούς σε ένα σημείο που να μπορεί να τους παραλάβει το Σούπερ Πούμα.


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!