ΗΠΑ: Με εντολή Κούσνερ οι επαφές Φλιν - Μόσχας;

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, φέρεται να καθοδήγησε τον Μάικλ Φλιν, τότε σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, να έρθει σε επαφή με Ρώσους αξιωματούχους γύρω στις 22 Δεκεμβρίου σχετικά με ένα ψήφισμα του ΟΗΕ που αφορούσε το Ισραήλ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο δύο πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης.

Ο κ. Φλιν, που αργότερα διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας του κ. Τραμπ, παραδέχθηκε νωρίτερα ότι είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τις επαφές που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε «να συνεργαστεί πλήρως» με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. 

Έτοιμος να καταθέσει για σχέσεις Τραμπ - Ρωσίας ο Φλιν;

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο κ. Φλιν, είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Ντ. Τραμπ «του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους».

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο κ. Φλιν είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Φέρεται να μίλησε με «υψηλόβαθμο στέλεχος» που βρισκόταν στο θέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, τον Δεκέμβριο του 2016 και συζήτησαν τι θα έλεγε στον κ. Κίσλιακ.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Μάικλ Φλιν έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου Τραμπ να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, ώστε να καθυστερήσει ή να μην περάσει, ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας είπε ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα ελήφθη επειδή ήταν «προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των ΗΠΑ». Αναγνώρισε επίσης ότι οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε ήταν λανθασμένες.

Λευκός Οίκος: Ο Φλιν δεν εμπλέκει τον Τραμπ

Η Προεδρία των ΗΠΑ, από την πλευρά της, διά του δικηγόρου της, Τάι Κομπ, δήλωσε ότι τίποτε από όσα ομολόγησε ο Κ. Φλιν δεν εμπλέκει τον Κ. Τραμπ ή οποιονδήποτε άλλο νυν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου σε αξιόποινες πράξεις.

Σημείωσε, δε, ότι οι ψευδείς αναφορές του πρώην συμβούλου στο FBI ήταν οι ίδιες που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του, τον Φεβρουάριο του 2017, από τη θέση του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!