Μέρκελ, Σουλτς και Ζεεχόφερ ξεκινούν συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ να αρχίσουν συνομιλίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η  ευρείας κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα γράφει ότι οι επικεφαλής των τριών κομμάτων (CDU/CSU και SPD) εξέτασαν λεπτομερώς όλες τις πιθανότητες για την έξοδο από το κυβερνητικό αδιέξοδο, από τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, μέχρι τη νέα προσφυγή στις κάλπες και τον μεγάλο συνασπισμό και κατέληξαν στην απόφαση να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για μια νέα συγκατοίκηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση. Ο Μάρτιν Σουλτς εισηγείται τώρα στα επιτελικά στελέχη να αρχίσουν το διάλογο και το θέμα θα τεθεί στη συνέχεια τη Δευτέρα στο συνέδριο του κόμματος, που αν δώσει το πράσινο φως θα μπορούσαν ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα να αρχίσουν οι επαφές.

Στο κρίσιμο χθεσινοβραδινό ραντεβού με τον Στάινμαγιερ οι ηγέτες των κομμάτων δεν έβαλαν κόκκινες γραμμές ούτε συζήτησαν τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης ή θέματα που ενδεχομένως να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!