Το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος στήθηκε στα Ιωάννινα

Η παραπάνω εκδήλωση σίγουρα δεν έχει τίποτα πρωτότυπο καθώς κάτι ανάλογο γίνεται κάθε χρόνο και μάλιστα σε πολλές πόλεις της χώρας. Ωστόσο, φέτος στα Γιάννενα τα βλέμματα κέντρισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι.

Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτότυπη δημιουργία που προέκυψε από τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννίνων και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της πόλης.

"Προσεγγίσαμε την πρόσκληση με μια καλλιτεχνική πρόταση στην πλατεία των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα την καλλιτεχνική ερμηνεία μιας πολύ σημαντικής φόρμας στη Ιστορία της Τέχνης του 20ου αι., όπως είναι πύργος του Tatlin.Η αναφορά σε ένα έργο τέχνης του παρελθόντος και η επανερμηνεία του αποτελεί συνήθη τακτική στην τέχνη. Η μετάπλαση δεν στοχεύει στην αντιγραφή και τη στείρα επανάληψη, αλλά να προσθέσει μια διαφορετική ερμηνεία ή να αντιπαραβάλλει ένα διαφορετικό σύστημα αναπαράστασης, σύμφωνα με το διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο παράγεται.Η αρχική πρόθεση του Tatlin για τη δημιουργία αυτής της φόρμας-σπείρας ήταν το εγκώμιο στο μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος και στην εξέλιξη/ανέλιξη του ανθρώπου. Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες. " εξηγεί ο Ξενοφών Μπήτσικας Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών.

Πάντως είτε το δέντρο αρέσει είτε δεν αρέσει, οι άνθρωποι των Ιωαννίνων πέτυχαν το σκοπό τους, και ήδη η δημιουργία έχει γίνει viral.

Είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ιωαννίνων το ασχημότερο στην Ευρώπη?
rt για ΝΑΙ , like για ΟΧΙ #ioannina pic.twitter.com/aPkyiLc50m

Όπως υποσχέθηκα.... το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης #ioannina pic.twitter.com/Ze6UgOL0K3

Η πεντάρα σήμερα πάει μόνο στο αβαντγκαρντ Χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Ιωαννιτών, γατούλες!#mystylerocks #mystylerocksgr #ioannina #avantgarde pic.twitter.com/S7c5a64c7F

Καλώ τους Γιαννιώτες να ντυθούμε χαρακτήρες του starwars, Τζεντάι, Νταρθ βεϊντερ, χαν σόλο, Γιόντα κλπ , να πλαισιωσουμε το Χριστουγεννιάτικο

#ioannina το δέντρο των transformers. pic.twitter.com/fetglCOMCh

Καλώ τους Γιαννιώτες να ντυθούμε χαρακτήρες του starwars, Τζεντάι, Νταρθ βεϊντερ, χαν σόλο, Γιόντα κλπ , να πλαισιωσουμε το Χριστουγεννιάτικο!
Να βγάλουμε σελφι και να κάνουμε τσεκ ιν στην Μάχη του Γιοβιν!
Έτσι μόνο θα το προσαρμόσουμε στο κατάλληλο περιβάλλον!#ioannina


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!