Ο Πούτιν διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από τη Συρία [βίντεο]

Την αποχώρηση των «νικηφόρων» ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια αιφνιδιαστικής του επίσκεψης -για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εμπλοκής στον εμφύλιο- στη ρωσική βάσει Χουμέιμιμ στη Λαττάκεια.

Ο Πούτιν είπε ότι σε διάστημα δύο χρόνων οι ένοπλες δυνάμεις Ρωσίας και Συρίας «νίκησαν την πιο σκληρή μάχιμη ομάδα διεθνών τρομοκρατών». Και προειδοποίησε τους τζιχαντιστές ότι αν ξαναπάρουν το πάνω χέρι στη Συρία, η Ρωσία θα πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις «που δεν έχουν ξαναδεί».

«Δίνω την εντολή στον υπουργό Άμυνας, τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου να ξεκινήσει η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων», είπε ο Πούτιν μιλώντας σε Ρώσους στρατιώτες στη Συρία. Και πρόσθεσε ότι έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης από τη χώρα.

Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκαν στη βάση ο Σύρος ομόλογός του και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. Μετά τη σύντομη στάση του συνέχισε το ταξίδι του για το Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!