Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΕΚΘ


Θεσσαλονίκη 20/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΕΚΘ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από το συντονιστή, Χρήστου Δουίτση, τον αναπληρωτή συντονιστή, Δημήτρη Ρούτο και την υπεύθυνη του τμήματος εργατικής πολιτικής, Άννα Ρογδάκη, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του ΕΚΘ.
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα σχεδόν τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τον κόσμο της εργασίας, όπως η ανεργία, η αποβιομηχάνιση, τα εργασιακό διακαιώματα, οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και γενικότερα ζητήματα όπως το μνημονιακό καθεστώς επιτροπείας και η αναγκαιότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε ο κόσμος της εργασίας κατά την περίοδο της κρίσης, με την αύξηση της ανεργίας, και την αμφισβήτηση τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και της ίδιας της εργασίας.
Επισημάνθηκε όμως, πως το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται θετικά βήματα αναφορικά με την προστασία της εργασίας και των εργαζομένων, όπως είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο θεσμός της διαιτησίας, η προτεραιότητα των επιχειρήσεων στην εξόφληση των οφειλών απέναντι στους εργαζόμενους έναντι άλλων απαιτήσεων κλπ.
Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίστηκε πως αυτές δεν αποτελούν πολιτική του αλλά συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. Και σημασία έχει η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και των θέσεων εργασίας.
Τέλος πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αγώνες κι κινητοποιήσεις εμβληματικού χαρακτήρα για την πόλη, όπως είναι η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.
Η συνάντηση έκλεισε με τις δύο πλευρές να δηλώνουν την πρόθεσή τους για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία στα κρίσιμα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην περιοχή.

Το γραφείο Τύπου


ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!