Ραχόι: Διπλό «όχι» σε εθνικές εκλογές και συνάντηση με Πουτζντεμόν

Κανένα θέμα εθνικών εκλογών στην Ισπανία δεν τίθεται μετά τις εκλογές στην Καταλονία, τόνισε ο Μαριάνο Ραχόι, αρνούμενος και την πρόταση του Κάρλες Πουτζντεμόν για συνάντηση των δύο ανδρών εκτός ισπανικού εδάφους.

Πρόσθεσε δε ότι «κάτι έχει σπάσει μέσα στην καταλανική κοινωνία και θα πάρει καιρό για να το επισκευάσουμε», ενώ είπε ότι πλέον τα καταλανικά κόμματα έχουν υποχρεώση να εργαστούν για τον σχηματισμό τοπικής κυβέρνησης «μέσα στο πλαίσιο του νόμου», υπονοώντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να θέσει εκ νέου θέμα απόσχισης από την Ισπανία.

Ο κ. Ραχόι υπερασπίστηκε την εφαρμογή του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος για την προσωρινή άρση της αυτονομίας της Καταλονίας, σημειώνοντας ότι έγινε με τον ορθό τρόπο.

«Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση η οποία θα σχηματιστεί στην Καταλονία δεν θα παραβιάσει τον νόμο, εγώ θα την αντιμετωπίσω όπως οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση αυτόνομης επαρχίας της Ισπανίας», υπογράμμισε ο Ισπανός κεντροδεξιός πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Πουτζντεμόν, ο οποίος πρότεινε συνομιλίες σε έδαφος εκτός Ισπανίας, ο Μαριάνο Ραχόι είπε ότι θα καθίσει στο τραπέζι με τον ηγέτη του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, δηλαδή με την Ινές Αριμάδας των κεντρώων - ενωτικών Ciudadanos.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!