Γ' ΕΛΜΕ-Θ: ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                           Θεσσαλονίκη 18 /11/ 2017
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622 τηλ. 6979850143                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com

                      ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ !

Mε αφορμή   συζητήσεις, πληροφορίες και διαρροές για ενδεχόμενες καταργήσεις, συγχωνεύσεις ή μετεγκατάσταση! σχολικών μονάδων της περιοχής μας το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς : Δημοτικές αρχές, προϊσταμένους διευθύνσεων και τον Περιφερειακό διευθυντή Κεντρικής  Μακεδονίας να μη προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.  
Τα σχολεία μας έχουν ήδη πληγεί βάναυσα από τα αλλεπάλληλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και περικοπές των τελευταίων χρόνων και παλεύουμε για την ανάσχεση τους. Το εκπαιδευτικό κίνημα, οι μαθητές και οι γονείς τους, είναι προφανές, ότι δεν θα ανεχθούμε νέα χτυπήματα.
Τα  σχολεία έχουν ανάγκη στήριξης και αναβάθμισης με ενίσχυση της χρηματοδότησης και των υποδομών τους , μείωση του αριθμού των παιδιών στα μαθήματα και τα εργαστήρια, πλήρους ανάπτυξης όλων των υποστηρικτικών δομών, βιβλιοθήκες, εργαστήρια, εποπτικά μέσα, ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, τμήματα ένταξης και υποδοχής, ουσιαστική επιμόρφωση εκπαιδευτικών, μαζικούς διορισμούς  κλπ.
Καλούμε το υπουργείο και όλους τους φορείς που εμπλέκονται με τα της εκπαίδευσης να ικανοποιήσουν αυτά τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα αντί να σχεδιάζουν νέες συγχωνεύσεις και περικοπές.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                    ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!