Πύραυλο των Χούδι από την Υεμένη αναχαίτισε η Σ. Αραβία πάνω από το Ριάντ

Πύραυλο ο οποίος εκτοξεύτηκε από τους σιίτες αντάρτες Χούδι, από το έδαφος της Υεμένης, αναχαίτισε η Σαουδική Αραβία, πάνω από την πρωτεύουσά της, Ριάντ.

Οι σιίτες ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν, ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, καθώς και μεγάλο μέρος του εδάφους της χώρας, κυρίως στο δυτικό τμήμα της.

Από τον Μάρτιο του 2015, διεθνής συμμαχία αραβικών και αφρικανικών μουσουλμανικών χωρών, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, πλήττει στόχους των ανταρτών, με στόχο την επάνοδο του ελέγχου της Υεμένης στη νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη εξουσία στη χώρα, υπό τον πρόεδρο Αμπντραμπού Μανσούρ Χάντι.

Προ ημερών, η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι παρουσίασε στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, αποδεικνύουν ότι προηγούμενος πύραυλος που είχαν εκτοξεύσει οι Χούδι κατά της Σ. Αραβίας ήταν ιρανικής κατασκευής.

Οι Χούδι αποτελούν το ένοπλο τμήμα της σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ (Υποστηρικτές του Θεού) της Υεμένης, με βασικά συνθήματα «Ο Θεός είναι Μεγάλος, Θάνατος στην Αμερική, Θάνατος στο Ισραήλ, Κατάρα στους Εβραίους, Νίκη στο Ισλάμ». Έχουν αρκετά κοινά με την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Στόχος η επίσημη κατοικία του βασιλιά Σαλμάν

Οι Υεμενίτες αντάρτες δήλωσαν ότι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του ανακτόρου Γιαμάμα, επίσημης κατοικίας του βασιλιά  Σάλμαν.

Ο εκπρόσωπος των Χούδι Μοχάμεντ Αμπντουσαλάμ ανέφερε στο Twitter ότι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο 2-Η, ο οποίος είχε στόχο συνάντηση Σαουδαράβων αξιωματούχων που διεξαγόταν στο παλάτι.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μετά την αναχαίτιση του πυραύλου.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ριάντ δήλωσε ότι περίπου στις 12:50 ώρα Ελλάδας ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, λίγο πριν από την προγραμματισμένη παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2018, η οποία γίνεται συνήθως από τον βασιλιά.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!