Σκωτία: Εάν η Β. Ιρλανδία μπορεί πρακτικά να μείνει στην ενιαία αγορά, γιατί όχι κι εμείς;

Εάν ένα τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή η Βόρεια Ιρλανδία, μπορεί πρακτικά να μείνει στην ενιαία αγορά, μέσω του «συντονισμού» της με τις πρακτικές που εφαρμόζονται στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, δεν υπάρχει κανένας πρακτικός λόγος να μην ισχύσει το ίδιο και για άλλα τμήματα, τονίζει η τοπική πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, μέσω Twitter.

Η κ. Στέρτζον αναφέρεται στη διαφαινόμενη λύση για τα σύνορα Ιρλανδίας - Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit, η οποία θα επιτρέψει την μη διενέργεια ελέγχων, όπως συμβαίνει ήδη από το 1998.

Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ της παραμονής του Η.Β. στην Ε.Ε., ωστόσο δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην Ένωση, αφού το Η.Β. είναι ενιαίο κράτος.

Επιπλέον, η πτώση του κεντροαριστερού - εθνικιστικού Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές του Ιουνίου του 2017 ερμηνεύθηκε και ως απόρριψη της γραμμής της Νίκολα Στέρτζον υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Η.Β.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!