Διάγγελμα Αμπάς αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για Ιερουσαλήμ

Τηλεοπτικό διάγγελμα θα απευθύνει ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς το βράδυ, μετά τις ανακοινώσεις του ομολόγου του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, έγινε γνωστό από Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Ο κ. Τραμπ αναμένεται να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να ανοίξει τη διαδικασία που μετά από χρόνια θα οδηγήσει στη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο εβραϊκό κράτος από το Τελ Αβίβ στην ιερή για εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους πόλη.

Παλαιστίνη, αραβικές χώρες, Τουρκία, Ιράν, Κίνα και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εκφράσει από κάθετη αντίθεση έως και εντονότατες επιφυλάξεις για την κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ, η οποία θεωρείται ότι μπορεί να δημιουργήσει ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Από το 1948, οπότε και ιδρύθηκε το Κράτος του Ισραήλ, ουδεμία χώρα έχει αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και όλες διατηρούν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ.

Το ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ είναι κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος και οι Παλαιστίνιοι ευελπιστούν στο μέλλον να καταστεί πρωτεύουσα του κράτους τους.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!