«Ντροπή σας» -Οργή πλημμυροπαθών του Αγρινίου κατά Σκουρλέτη [βίντεο]

«Ντροπή σας, φτου!». Έτσι υποδέχθηκαν τον Πάνο Σκουρλέτη οργισμένοι κάτοικοι χωριών του Αγρινίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής και του Σαββάτου. 

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές για αυτοψία, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται σε μια στιγμή και τη ζωή τους να κινδυνεύει.

«Τα γνωρίζετε τα προβλήματα, τι κάνετε;», «Πνιγόμαστε», του έλεγαν απαριθμώντας τις ζημιές τους. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε την περιοχή του Ζευγαρακίου Μακρυνείας που επλήγη περισσότερο από τη νεροποντή. 

O κ. Σκουρλέτης συνοδευόταν  από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες και στον περιφερειάρχη και στον δήμαρχο Αγρινίου. Ειδικά ο κ. Παπαναστασίου είχε πολύ έντονους διαλόγους με κάποιους κατοίκους σχετικά με τη διάθεση νερού και διάφορων ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη και στα Κλεισορεύματα ενώ ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας, εκπροσώπων Αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η κακοκαιρία χτύπησε πολύ σοβαρά το Αγρίνιο με κατοίκους και επαγγελματίες σε κεντρικές περιοχές να είναι ανάστατοι και τις εικόνες να είναι πρωτοφανείς. Ειδικά στην περιοχή των οδών Δ. Σταϊκου, Καραπαπά, Δημοτσέλιου, την ώρα της νεροποντής, καταγράφτηκαν απίστευτες εικόνες, από το μεγάλο ρέμα των Αγίων Πάντων, που διέρχεται δίπλα από το γήπεδο του Παναιτωλικού (από τη λαϊκή αγορά), που υπερχείλισε.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ζήτησε από την δημοτική αστυνομία να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κεντρικών αρτηριών:

Πηγή βίντεο, φωτό και πληροφορίες: agriniopress.gr 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!