Ανταγωνιστή των ΗΠΑ θα χαρακτηρίσει την Κίνα ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παρουσιάσει τη Δευτέρα τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στο πεδίο της εθνικής ασφάλειας, σε μια ομιλία η οποία θα βασίζεται στο πολιτικό του δόγμα «Πρώτα η Αμερική» και, μεταξύ άλλων, θα καθιστά σαφές ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί πλέον την Κίνα ανταγωνιστή της. Αυτό δήλωσαν δύο Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι που είναι ενήμεροι για το περιεχόμενο του κειμένου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επαινέσει δημόσια τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί το Πεκίνο να εντείνει την πίεση που ασκεί στη Βόρεια Κορέα, προκειμένου η Πιονγκγιάνγκ να τερματίσει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, ενώ παράλληλα αξιώνει από την κινεζική ηγεσία να αλλάξει τις πρακτικές της στο πεδίο του εμπορίου, ώστε οι εταιρείες των ΗΠΑ να συναντούν ευνοϊκότερους όρους.

Η νέα στρατηγική που θα παρουσιάσει ο Τραμπ δεν συνεπάγεται την άσκηση μιας πολιτικής αποτροπής ή περιορισμού της Κίνας, αλλά έχει σκοπό να περιγράψει με σαφήνεια τις προκλήσεις που θεωρεί ότι εγείρει για τις ΗΠΑ, σημείωσαν οι δύο αξιωματούχοι.

Το κείμενο, το οποίο βρίσκεται ακόμη στη φάση της ολοκλήρωσης, αναμένεται επίσης ότι θα ακυρώσει μια απόφαση που είχε ανακοινώσει ο Μπαράκ Ομπάμα  τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν είχε ανακηρύξει την κλιματική αλλαγή απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, είπε ο ένας από τους αξιωματούχους.

Ο Τραμπ θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές του στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση σε πολιτικές που εντάσσονται στο δόγμα που συνοψίζει με τη φράση «Πρώτα η Αμερική»: την περαιτέρω ενίσχυση του στρατού των ΗΠΑ, την αντιμετώπιση των ισλαμιστών εξτρεμιστών, και την αναπροσαρμογή συμφωνιών για το εμπόριο, κατά τρόπο ώστε οι ΗΠΑ να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!