Πλειστηριασμοί: Δοκιμασία για την κυβέρνηση η ψήφιση της τροπολογίας

Σε σκληρή δοκιμασία για την κυβερνητική πλειοψηφία εξελίσσεται η ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει ποινικές ευθύνες για όσους εμποδίζουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στις 15:30 ενημερώνουν εκτάκτως την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις στη σημερινή ψηφοφορία. 

Το κλίμα βάρυνε από νωρίς όταν το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αν η πρόταση δεν αποσυρθεί, ενώ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης αλλά και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει διαφωνίες, συνδέοντας το θέμα και με την πρόταση Φίλη και 53+ για νομοθετική ρύθμιση που  θα προστατεύει οριζόντια τη «λαϊκή κατοικία», κάτι που δημοσίως έχουν αρνηθεί τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οι οποίοι θεωρούν το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας επαρκές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης προτίθενται να καταψηφίσουν τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και άλλα κόμματα και η εξέλιξη αυτή βαραίνει ακόμα περισσότερο το κλίμα στις τάξεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!