Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για το χτύπημα στο Εφετείο

Η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών τα ξημερώματα της Παρασκευής προκάλεσε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου της χώρας, ο οποίος εξέφρασε την ομόθυμη καταδίκη για το χτύπημα ενάντια στην ομαλή λειτουργία των δικαστικών θεσμών και της δημοκρατίας συνολικά. 

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την επίθεση στο Εφετείο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για επίθεση κατά της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Ωστόσο, όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, «οι δημοκρατίες δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι δημοκρατίες ωστόσο δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες».

ΣΥΡΙΖΑ: «Τέτοιες ενέργειες τροφοδοτούν την τρομολαγνεία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι: «Είναι απερίφραστη η καταδίκη μας για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο».

«Τέτοιες ενέργειες, που αντικειμενικά τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής, βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση

«Η δημοκρατία μας δεν έχει ανάγκη ούτε από αυτόκλητους δικαστές ούτε από πράξεις που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων σε κάποιον δημόσιο φορέα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και καταδίκασε με απόλυτο τρόπο την επίθεση και έκρηξη στο Εφετείο.

«Η Βουλή προσυπογράφει το σχόλιό σας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο είναι εγκληματική ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά της Δικαιοσύνης αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ένωση Κεντρώων

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών και καλούμε την κυβέρνηση να μην οξύνει το κλίμα με τη Δικαιοσύνη, γιατί οπλίζεται το χέρι κάποιων παρανοϊκών που νομίζουν ότι με βόμβες θα λύσουν τα προβλήματα. Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Κοντονή στη Βουλή και δεν το έκανε γιατί έχει κάτι προσωπικά μαζί του, αλλά γιατί ακολουθεί εμπαθή τακτική και νομοθετεί αυτοβούλως, χωρίς κανένα διάλογο με τα άλλα κόμματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

ΚΚΕ: «Τέτοιες ενέργειες επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας»

Το ΚΚΕ καταδικάζει «τη βομβιστική επίθεση και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φρουρού του κτιρίου, στο Εφετείο Αθηνών» και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν 'νερό στο μύλο' όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Το Ποτάμι: «Η Ελλάδα μόνη ευρωπαϊκή χώρα με εγχώρια τρομοκρατία»

«H καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών είναι αυτονόητη από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με εγχώρια τρομοκρατία και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξάρθρωσή της.

Παράλληλα όμως, πρέπει να ενισχυθεί η θεσμική λειτουργία και να γίνεται σεβαστή η διάκριση των εξουσιών. Οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη οδηγούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ανεξαρτήτως προθέσεων στρώνουν το έδαφος σε εξτρεμιστές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

ΔΗΣΥ: «Η Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά στοχοποιήθηκε»

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προέβη στην εξής ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απόλυτα και απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία που εξακολουθούν να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη δημόσια ζωή του τόπου. Η Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά στοχοποιήθηκε. Η ανασφάλεια, ο εκφοβισμός και η αβεβαιότητα δεν πρέπει να κυριαρχήσουν.

Καλούμε τη Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τον συνταγματικό της ρόλο και να αναλάβει την δημοκρατική της ευθύνη απέναντι στους πολίτες και στους θεσμούς. Να εγγυηθεί την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστηρίων. Να σταματήσει τη συστηματική υπονόμευση της Δικαιοσύνης και του έργου της. Να στηρίξει και να περιφρουρήσει το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.

Οι θεσμοί στη χώρα μας υπάρχουν, λειτουργούν και θα εξακολουθούν να λειτουργούν, κόντρα σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, τις αρχές και τις αξίες της».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!