Εκβιασμός κι όχι τρομοκρατία, το δέμα στο Πότσνταμ

Στην εκδοχή του εκβιασμού -κι όχι της τρομοκρατίας- φέρεται να καταλήγουν οι γερμανικές αστυνομικές αρχές, αναφορικά με το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή σε χριστουγεννιάτικη αγορά, στο Πότσνταμ, κι οδήγησε σε προσωρινή εκκένωση της περιοχής. 

Οι αρχές είχαν ανησυχήσει ότι το ύποπτο αντικείμενο που παραδόθηκε σε φαρμακείο, περιείχε εκρηκτικά και έτσι προχώρησαν στην εξουδετέρωσή του. Αρχικά, υπήρχαν υπόνοιες ότι πρόκειται περί τρομοκρατικής ενέργειας. 

Ωστόσο, σήμερα (Κυριακή), οι αστυνομικές αρχές σημείωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα άσχετος με τρομοκρατική ενέργεια και ότι οι άγνωστες δράστες σκόπευαν να εκβιάσουν την εταιρεία DHL.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι στο πακέτο βρέθηκαν καρφιά, πυροτεχνήματα, καθώς και άσπρη σκόνη, ενώ δεν υπήρχε πυροκροτητής. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δράστες βρίσκονταν στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου ή στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το πακέτο-βόμβα συνοδευόταν από επιστολή, η οποία εστάλη με κωδικοποιημένο μήνυμα μέσω ίντερνετ, το οποίο όμως οι αρχές κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν. Στο μήνυμα οι δράστες αναφέρονται σε ένα άλλο πακέτο, το οποίο εστάλη στις αρχές Νοεμβρίου σε διαδικτυακό κατάστημα. Όταν το πακέτο τότε ανοίχτηκε τυλίχτηκε στις φλόγες και η επιστολή που το συνόδευε κάηκε. 

Ο δράστης ή οι δράστες είχαν ενδεχόμενο δόλο όσον αφορά βαριές σωματικές βλάβες μια και όπως αποδείχθηκε ο μηχανισμός ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος και θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ σοβαρό τραυματισμό.  Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου Καρλ Χάιντς Σρέτερ, το γεγονός ότι το πακέτο δεν εξερράγη οφείλεται στην τύχη.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!