Για ένα σπίτι;

Η άρνηση της 70χρονης πεθεράς του, η οποία ήταν γιατρός, να γράψει το σπίτι στη 49χρονη ρευματολόγο κόρη της και σύζυγό του είναι πιθανόν η αιτία που όπλισε χθες το χέρι του 46χρονου αρχιφύλακα της φρουράς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος με το υπηρεσιακό του πιστόλι σκότωσε τις δύο γυναίκες και τη μόλις 3,5 ετών κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Στην ανωτέρω εκδοχή φαίνεται να καταλήγουν οι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο διαμέρισμα 2ου ορόφου του τριώροφου όπου έμενε ο δράστης και αυτόχειρας μαζί με τη σύζυγό του και το κοριτσάκι τους, στην οδό Ευριπίδου 25 στους Αγίους Αναργύρους, ενώ τα πεθερικά του έμεναν στον 1ο όροφο.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, προκύπτει ότι οι σχέσεις του 46χρονου με την πεθερά του ήταν το τελευταίο διάστημα τεταμένες, επειδή δεν τους μεταβίβαζε το σπίτι, ενώ η άτυχη 70χρονη γιατρός είχε χάσει πριν από δύο-δυόμισι χρόνια τον γιο της και λίγα χρόνια νωρίτερα τον σύζυγό της.

Κατά πληροφορίες, γι' αυτό το θέμα ο δράστης είχε μαζί της συχνούς καβγάδες, ενώ δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα, αφού ο ίδιος είχε σταθερή εργασία και η σύζυγός του ιατρείο στους Αγίους Αναργύρους.

Το τριπλό έγκλημα και η αυτοκτονία διαπράχθηκαν πιθανότατα γύρω στις 3.00 με 4.00 το πρωί, όμως ο ακριβής χρόνος θα διαπιστωθεί από την εξέταση του ιατροδικαστή που ανέλαβε τη νεκροψία και τη νεκροτομή.

Η 70χρονη και η 49χρονη κόρη της βρέθηκαν στο σαλόνι του σπιτιού, με δύο τραύματα η πεθερά και τρία η σύζυγος, ενώ το κοριτσάκι του ζεύγους εντοπίστηκε σε στάση ύπνου στο κρεβάτι του με τραύμα στο κεφάλι.

Ο αυτόχειρας και δράστης βρέθηκε στην άκρη του κρεβατιού γονατισμένος με ένα τραύμα επίσης στο κεφάλι.

Ο άντρας είχε περάσει τα ψυχομετρικά τεστ της αστυνομίας το 2011 και καθώς δεν είχε «παρεκκλίνουσα συμπεριφορά» -όπως προβλέπεται από τον κανονισμό- δεν είχε επανεξεταστεί.

Ανήκε στην οργανική δύναμη της φρουράς της Βουλής και ήταν με απόσπαση από το 1996 στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ ήταν μαζί του σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο, απ' όπου επέστρεψε στο σπίτι του το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είναι συντετριμμένος από την οικογενειακή τραγωδία, ενώ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις δύο οικογένειες.

Για τον αρχιφύλακα τονίζει: «Ηταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ' όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στην προσωπική μου ασφάλεια».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!