Γερμανία: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ - Σουλτς - Ζεεχόφερ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση που συγκάλεσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τους ηγέτες των CDU Άγκελα Μέρκελ, CSU Χορστ Ζεεχόφερ και SPD Μάρτιν Σουλτς, με σκοπό να ανιχνευτούν οι δυνατότητες άρσης του αδιεξόδου και σχηματισμού κυβέρνησης.

Το κατώφλι του Προεδρικού Ανακτόρου Bellevue στο Βερολίνο πέρασε πρώτος ο αρχηγός του SPD, ενώ μαζί έφθασαν λίγα λεπτά αργότερα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής εταίρος της Χορστ Ζεεχόφερ.

 Έξω από το προαύλιο της Προεδρίας περίπου 100 άτομα διαδήλωναν κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πενταετή παράταση της χρήσης του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, την οποία έλαβε ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Κρίστιαν Σμιτ (CSU), παρά την εκπεφρασμένη διαφωνία της υπουργού Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς (SPD), προκαλώντας σοβαρό ρήγμα στην σχέση των Χριστιανοδημοκρατών με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!