Σπίρτζης: Το ΣτΕ βγαίνει έξω από τον ρόλο του

Συνέχεια στις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων για τις δικαστικές αποφάσεις έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», ο κ. Σπίρτζης δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι συχνά το ΣτΕ βγαίνει από τον ρόλο του, θέλοντας να υποκαταστήσει την κυβέρνηση ή τη Βουλή. Μάλιστα, έκανε λόγο για αποφάσεις με «προφανή σκοπιμότητα» και εκτός «συνταγματικών επιταγών».

Επίσης, έσπευσε να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση, από την πλευρά της, τηρεί τις δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο διατηρεί και το δικαίωμα να τις σχολιάζει

Χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του υπουργού: 

Είναι προφανές, ότι πάρα πολλές φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, βγαίνει λίγο έξω από τον ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει τη Βουλή, το Κοινοβούλιο ή την Κυβέρνηση.

Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα.

Εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας.

Ο κ. Σπίρτζης ήταν καυστικός και για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή όσα είπε ο τελευταίος περί προληπτικής γραμμής στήριξης:

«Ο κ. Στουρνάρας δε θέλει να καταλάβει ότι από υπουργός του κ. Σαμαρά, έγινε διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος. Όταν το καταλάβει, θα έχει τελειώσει η θητεία του μάλλον... Πιστεύω ότι υπάρχουν κύκλοι, που θέλουν τον κ. Στουρνάρα, πολιτικοί κύκλοι του δήθεν μεταρρυθμιστικού κομματιού του πολιτικού συστήματος».

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!