Οριστικό: Δεν θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί την Τετάρτη

Οι πορείες διαμαρτυρίας για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Νίκου Γρηγορόπουλου αλλά και η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, ματαιώνουν τους αυριανούς πλειστηριασμούς στην Αττική,για λόγους ασφαλείας.

Σε συνεδρίαση του,το ΔΣ των συμβολαιογράφων και αφού είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις με την ελληνική αστυνομία αλλά και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έκρινε ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί, λόγω του τεταμένου κλίματος που υπάρχει αλλά και γιατί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται αύριο και μεθαύριο επί ποδός, για παν ενδεχόμενο.

Το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«To Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, τα οποία έχουν έδρα στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες και τυχόν ενδιαφερόμενους, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 πλειστηριασμοί στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, λόγω των εκτεταμένων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μέτρα αυτά ενδέχεται να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη πρόσβαση στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, τόσο των συμβολαιογράφων όσο και των λοιπών νομίμων συμμετεχόντων στη διαδικασία των πλειστηριασμών και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι ρητή πλέον η δέσμευση της πολιτείας για την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Στο ΣτΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε η συμβολαιογράφος Ελένη Καραγεωργοπούλου, με δικηγόρο την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Μάλιστα αύριο, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε συνάντηση και από τον πρόεδρο του ΣτΕ, κ. Νίκο Σακελλαρίου, το οποίο θα δει αύριο το πρωί.

Στην προσφυγή της, η συμβολαιογράφος υποστηρίζει ότι η τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση με την οποία οι συμβολαιογράφοι ανέστειλαν την αποχή τους είναι παράνομη, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο του συλλόγου Γ. Ρούσκα για μεθόδευση. Οπως λέει, η ακυρότητα της γενικής συνέλευσης ανάγεται στο γεγονός ότι η πρόσκληση που απεστάλη στα μέλη του συλλόγου δεν περιλάμβανε το θέμα της συνέλευσης, ενώ στα γραφεία του συλλόγου, όπου τελικά έγινε η συνέλευση, δεν ήταν εφικτό να προσέλθει ο ανάλογος αριθμός εκείνος των συμβολαιογράφων που ήταν στην προηγούμενη.

Η προσφεύγουσα συμβολαιογράφος υποστηρίζει ακόμη ότι με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!