“Έξοδος με ελπίδα όχι με λαικισμό” ...άρθρο του Σάββα Αναστασιάδη


"EΞOΔOΣ ME EΛΠIΔA OXI ME ΛAIKIΣMΟ" , άρθρο του Σάββα Αναστασιάδη

Το 2018 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την Πατρίδα μας, από κοινωνική, οικονομική και πολιτική άποψη. Δεν είναι μόνο τα επτά χρόνια οικονομικής κρίσης στην πλάτη του ελληνικού λαού. Είναι, κυρίως, το 4ο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα, το οποίο φόρτώνει με πρωτόγνωρα νέα βάρη τον ελληνικό λαό, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις δεσμεύσεις αυτού του μνημονίου.
Το πρώτο, που αφορά τα φορολογικά βάρη, αποτυπώθηκε πριν λίγες μέρες στη ψήφιση του προϋπολογισμού για τη νέα χρονιά. Τα νούμερα δεν τα βγάζουμε εμείς από το μυαλό μας, είναι αποτυπωμένα σ’ αυτό που ψήφισε η ακραία μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα. Προβλέπονται, λοιπόν, 1,9 δις ευρώ νέα βάρη για τους πολίτες, για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες κ.ά.
Επομένως η θεωρία περί εξόδου από τα μνημόνια δεν είναι ακριβής. Διότι επί της ουσίας υπάρχουν ήδη ψηφισμένες από την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεσμεύσεις για το επόμενο διάστημα. Άρα και μετά τη λήξη του προγράμματος θα υπάρχουν περιορισμοί.
Η απαισιοδοξία για την οικονομική πίεση που δέχεται ο Έλληνας φορολογούμενος έρχεται με ταχύτητα από το 2017, το οποίο προβλέπεται να κλείσει με:
χαμηλότερη ανάπτυξη, κάτω του 50% της προβλεπόμενης
χαμηλότερη ιδιωτική κατανάλωση
χαμηλότερη δημόσια κατανάλωση
λιγότερες επενδύσεις και
χαμηλότερο εξωτερικό ισοζύγιο, σε σχέση με τις προβλέψεις του περσινού Προϋπολογισμού. Παράλληλα οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις δημιούργησαν μία νέα κρίση που επηρεάζει άμεσα τη χώρα μας. Είναι γνωστά τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε από το μεγάλο κύμα προσφύγων, που ανεύθυνα και επιπόλαια διαχειρίζεται η κυβέρνηση, αλλά και οι παράλογες προκλήσεις της Τουρκίας. Έτσι η κρίση που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας έγινε πολυεπίπεδη και σύνθετη,
Το δεύτερο αφορά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Οι δήθεν αντιμνημονιακοί του 2014 που εξελίχθηκαν σε φονταμενταλιστές των μνημονίων τα επόμενα χρόνια, διαχειρίζονται με αχαλίνωτο λαϊκισμό τα προβλεπόμενα πλεονάσματα.
Πρώτον, από τον τρόπο με τον οποίο τα δημιουργούν. Υπερφορολογούν την παραγωγική Ελλάδα για να μοιράσουν στοχευμένα επιδόματα (ψίχουλα δηλαδή) σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Αντί να δώσουν δουλειά στον κόσμο, μοιράζουν ελεημοσύνη. Αντί να τροφοδοτήσουν τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας επιλέγουν τη συντήρηση της φτώχειας.
Με «υπερπλεονάσματα» που προκύπτουν από τους 27 νέους φόρους που επιβλήθηκαν, από τις 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Φορτώνουν την κοινωνία με επιπλέον βάρη και συνεχίζουν να διαχειρίζονται επικοινωνιακά τη συνταγή της καταστροφής που εφαρμόζουν εξαντλώντας την << επιτυχημένη φιλολαική >> πολιτική τους στο μοίρασμα φιλοδωρημάτων, συσσιτίων και κουπονιών κατά τα πρότυπα της αγαπημένης τους Βενεζουέλας.
Και, αν μεταφερθούμε στις «γειτονιές» μας, στο πραγματικό πεδίο όπου κάθε βουλευτής συναναστρέφεται στην εκλογική του περιφέρεια, το ερώτημα βεβαίως είναι τι θα πουν τώρα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στον παραγωγικό κόσμο. Στους ψαράδες, στους κτηνοτρόφους στους αγρότες της γης, στους επαγγελματίες. Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια αλλά και μέσω του προϋπολογισμού 2018 για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, το εμπόριο, τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία και πώς θα έχουν ελπίδα οι πολίτες. Αυτά είναι τα ερωτήματα που επειδή η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει επιλέγει τον προσφιλή της λαικισμό και τον κοινωνικό διχασμό. Είναι βέβαιο ότι ο 4ος χρόνος της κυβέρνησης Τσίπρα έρχεται βαρύς και φορτωμένος με νέα προβλήματα.
Στη ΝΔ την κυρίαρχη πολική και πατριωτική δύναμη της χώρας, με πρωτεργάτη και οδηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετά από μια μακρά διαβούλευση με τον λαό έχουμε ήδη διαμορφώσει βασικές προγραμματικές προτεραιότητες. Όπως τη στήριξη των σύγχρονων ομάδων παραγωγών, την ενίσχυση των παραγωγών που τολμούν να επενδύσουν σε καινοτόμα προϊόντα, την κατάργηση των εμποδίων που κρατάνε πίσω τους παραγωγούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες που θέλουν να επενδύσουν και να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη δημιουργία σταθερού και ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος . Πολεμάμε κάθε μορφή λαικισμού και απευθυνόμαστε με απόλυτη ειλικρίνεια στον λαό. Λέμε την αλήθεια. Αναδεικνύουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς.
Να αξιοποιήσουμε το διεθνές κεφάλαιο του οικουμενικού Ελληνισμού, που παραμένει ανενεργό και που μπορεί να σπρώξει προς τα εμπρός την προσπάθεια εθνικής αναγέννησης. Να βγάλουμε μπροστά όσους οδηγούνται από πράξεις και όχι από λόγια, να κάνουμε το ωφέλιμο για τους πολλούς και όχι το ευχάριστο για τους λίγους. Είμαστε έτοιμοι με αποφασιστικότητα και μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Πατρίδα και το λαό να διώξουμε την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και το σκοτεινό μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την χαμένη ελπίδα την αισιοδοξία και το χαμόγελο. Να φέρουμε την εθνική αναγέννηση. Γιατί η μιζέρια δεν ταιριάζει στους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία,γιατί ξέρουμε, γιατί αγαπάμε την Πατρίδα μας, γιατί είμαστε έτοιμοι. Καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες του κόσμου.
                            Σάββας Αναστασιάδης

Αν. Τομεάρχης  Εξωτερικών Ν.Δ. , Απόδημου Ελληνισμού

                       Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!