Φλέγονται τα Εξάρχεια από τις μολότοφ: Έκαψαν αυτοκίνητα. Δεκάδες προσαγωγές

Μεγάλης έντασης επεισόδια σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των Εξαρχείων με τους κουκουλοφόρους να εξαπολύουν επιθέσεις με εκρηκτικές βόμβες μολότοφ στις οποίες έχουν προσαρμόσει γκαζάκια ενώ στήνουν οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους και άλλα αντικείμενα. Αρκετά αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Από την μεριά τους τα ΜΑΤ απαντάνε με κρότου λάμψεις και χημικά ενώ έχον προσχωρήσει σε τουλάχιστον 22 προσαγωγές με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Τα επεισόδια επικεντρώνονται κυρίως στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου, με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών. Μάλιστα από την μεριά των κουκουλοφόρων εκτοξεύτηκε και πάλι ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή, όπως αυτή που τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι δικηγόρο την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Δείτε ζωντανά εικόνα

 

Καίγονται αυτοκίνητα στην Τοσίτσα!

Αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και τα έκτροπα συνεχίζονται!

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν ένα τέλος στα θλιβερά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν συντονισμένη έφοδο σε Τοσίτσα, Σολωμού και Στουρνάρη, προσπαθώντας να περικυκλώσουν τους αντιεξουσιαστές.

Τα οδοφράγματα καίγονται, ενώ φωτιά έχει πάρει και η είσοδος μιας πολυκατοικίας επί της οδού Τοσίτσα.

Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός από φωτοβολίδα στο λαιμό

20:43 Φωτιά σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια πριν από λίγο

20:14 Μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες πέφτουν βροχή στα Εξάρχεια!

20:13 Η πορεία ολοκληρώθηκε. Αυτή την ώρα πετροπόλεμος στην Στουρνάρη

Οι αντιεξουσιαστές έχουν ξεκινήση ήδη να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς

20:08 Αυτή τη στιγμή αστυνομικές δυνάμεις και κουκουλοφόροι βρίσκονται... απέναντι επί της οδού Στουρνάρη. Όλα δείχνουν πως αρκεί μια... σπίθα για να ανάψει η φωτιά.

20:07 Η πορεία πέρασε από τα προπύλαια και έφτασε στην ομόνοια, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται στο σημείο της δολοφονίας για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

20:00 Τα πρώτα οδοφράγματα έχουν ήδη... στηθεί γύρω από την Στουρνάρη

Στην οδό Σολωμού έχουν στηθεί ήδη τα πρώτα οδοφράγματα. Στην οδό Στουρνάρη καίνε ήδη οι πρώτες φωτιές...

20:04 Επεισόδια πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας των αντιξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία κατέληξε στην Καμάρα, περίπου 200 άτομα μπήκαν στον χώρο του ΑΠΘ.

Πριν από λίγο, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται παραταγμένες μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε βροχή από βόμβες μολότοφ.

Η αστυνομία απάντησε, κάνοντας χρήση χημικών.

Η νύχτα μέρα έγινε στον χώρο πέριξ των πανεπιστημίων, στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Κουκουλοφόροι οι οποίοι επέστρεψαν στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ξεκίνησαν "πόλεμο" εναντίον των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ πριν από λίγο άρχισαν να πετούν και πυροτεχνήματα.

Μια ομάδα βρίσκεται στην ταράτσα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, μια δεύτερη πραγματοποιεί επιθέσεις από την Αγίου Δημητρίου, στη συμβολή της με την Εθνικής Αμύνης, ενώ μια τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων βρίσκεται επίσης στην Αγίου Δημητρίου, στο ύψους της Καυτανζόγλου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν προχωρήσει στη χρήση χημικών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Δείτε τα βίντεο του Thestival:

Η κίνηση στους δρόμους

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου.

Κλειστοί είναι οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» (γραμμή 2) και «Σύνταγμα» (γραμμές 2 & 3) του Μετρό. Οι συρμοί περνούν από αυτούς τους σταθμούς, χωρίς όμως να κάνουν στάση.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) και στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισίας.


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!