Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου - Ν.Δ. με αιχμή την ονομασία της ΠΓΔΜ

Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος έθεσε ζήτημα δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο υπουργός Άμυνας, δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξή του συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» ακυρώνοντας έτσι την ιδέα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υποστήριξε επίσης πως «αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας» θα έπρεπε «να παραιτηθούν».

Μαξίμου: Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, να τη γνωστοποιήσει

«Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό» απάντησε γραφείο του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μαξίμου κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δεν μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας».

«Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό. Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δεν θα γίνει και πρόβλημα της χώρας» πρόσθεσε.

Ν.Δ.: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, όχι η αντιπολίτευση

«Θυμίζουμε στους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση. Και καθώς υποθέτουμε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, αναμένουμε μια συγκεκριμένη και κοινή πρότασή τους για το όνομα της ΠΓΔΜ» αντέτεινε η Ν.Δ.

Όπως επισήμανε το κόμμα «όσο (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) βρίσκονται ακόμη στην κυβέρνηση, εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης». 

ΑΝΕΛ: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις θέσεις της κ. Μπακογιάννη

Στο θέμα παρενέβησαν και οι ΑΝΕΛ σημειώνοντας ότι «ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την έχει διατυπώσει ευθέως και δημόσια».

«Το δυστύχημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει το θάρρος της άποψής του και κρύβεται πίσω από τις θέσεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία υπονόμευσε τον κ. Καραμανλή για το βέτο στα Σκόπια στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου» σχολίασε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ. Παπαδοπούλου.

Κάλεσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη «να πει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τη θέση της κ. Μπακογιάννη για τα Σκόπια».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!