Υπόδικος έσπασε το «βραχιολάκι» και εξαφανίστηκε

Θεσσαλονίκη 

Δεν του άρεσε το... «βραχιολάκι» κι αφού το έσπασε «έκανε φτερά» ένας 42χρονος υπόδικος για διακεκριμένες κλοπές που έτυχε της ευνοϊκής μεταχείρισης από τη Θέμιδα αλλά προτίμησε να αποδράσει. 

Αμέσως χτύπησε συναγερμός στο τμήμα καταζητούμενων της ΕΛ.ΑΣ. και από σήμερα το πρωί αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δραπέτη που παραβίασε τον κατ' οίκον περιορισμό στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 42χρονο γεωργιανής καταγωγής, που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, η προφυλάκιση του αντικαταστάθηκε με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δηλαδή το «βραχιολάκι». Σύμφωνα με την αστυνομία ωστόσο, «έσπασε» την ηλεκτρονική επιτήρηση αφαιρώντας το «βραχιολάκι» κι έσπευσε να εξαφανιστεί. 

Πρόκειται για τη δεύτερη γνωστή περίπτωση παραβίασης του ευνοϊκού αυτού μέτρου για τους κρατούμενους, στη χώρα μας. Η πρώτη είχε καταγραφεί πριν 13 μήνες, το Νοέμβρη του 2016 στην Αθήνα, όταν 43χρονη η οποία κατηγορείται για εμπλοκή σε μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης και κατάχρησης εις βάρους του Δημοσίου, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα χρήματος, είχε και πάλι παραβιάσει το περιοριστικό μέτρο και απέδρασε. Συνελήφθη ωστόσο 20 μέρες αργότερα, μαζί με το σύζυγό της.

Το «βραχιολάκι» είναι ένα μηχάνημα τύπου gps που μπορεί να κοπεί και με απλό ψαλίδι, δεδομένου ότι δε χρησιμοποιείται ως μέσο φυσικού περιορισμού, όπως οι χειροπέδες. Η «λογική» του στηρίζεται στο κίνητρο του επιτηρούμενου ότι θα σεβαστεί το περιοριστικό, αλλά ευνοϊκό σε σχέση με την προφυλάκιση, μέτρο.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!