Εφετείο: Με καλάσνικοφ ο πυροβολισμός κατά του φρουρού

Με καλάσνικοφ πυροβόλησε ο ένας από την ομάδα των τριών που τοποθέτησαν τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών, τον αστυνομικό φρουρό, o οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει.

Αυτό προκύπτει από τον κάλυκα που βρέθηκε στην οδό Λουκάρεως, όπου περίμενε τους δύο από τους δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα ο τρίτος της ομάδας, ο οποίος οδηγούσε το μικρό βαν, μέσα από το οποίο πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού.

Ο κάλυκας εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ανήκει στο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, για την οποία ερευνάται αν έχει σχέση με το βομβιστικό χτύπημα, ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Το βαν που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες είχε κλαπεί το 2015 από το Σύνταγμα, ενώ έφερε πινακίδες κυκλοφορίας όμοιου οχήματος, που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των νοτίων προαστίων.  

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το όχημα ήταν προσωρινά σταθμευμένο στο σημείο, όταν εκλάπη.

Η διοίκηση του Εφετείου Αθηνών αναστέλλει τις εργασίες του δικαστηρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!