Κίεβο: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας που απειλούσε να πέσει από ταράτσα

Συνελήφθη από τις ουκρανικές αρχές ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη απείλησε να πέσει από την ταράτσα κτιρίου στο Κίεβο. 

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του David Sakravedlidze, περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα οι κυβερνητικοί εισαγγελείς εμφανίστηκαν στο σπίτι του στην ουκρανική πρωτεύουσα.  Επιχείρησαν έρευνα στο σπίτι του στην Ουκρανία όπου διαμένει τα τελευταία τρία χρόνια. Οι αστυνομικοί τελικά εισέβαλαν στο διαμέρισμα και κατάφεραν να φτάσουν στην ταράτσα και να συλλάβουν τον Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι ήταν πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 ως το 2013 και ανήλθε στην εξουσία μετά την επανάσταση των τριαντάφυλλων, την πρώτη λαϊκή εξέγερση στην πρώην σοβιετική ένωση την οποία καταδίκασε το Κρεμλίνο. Είναι γνωστό ότι ο κ. Σαακασβίλι βρίσκεται σε άμεση σύγκρουση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Πόροσενκο.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!