Κόντρα με φόντο «οικογενειοκρατία» και «Σ. Αραβία»

Σε υψηλούς τόνους διατηρήθηκε και την Κυριακή η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αλλά και αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα συμπεριλάβει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο στην κυβέρνηση εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός.

Μαξίμου: Οικογενειοκρατία είναι η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής

«Οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες», ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας πως ακόμη αναμένει το πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε "άριστη" επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα», σχολίασε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του, με αφορμή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη.

Όπως πρόσθεσε η κυβέρνηση, «δεν μπορεί λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία. Διότι οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες».

Καταλήγοντας, σε δύο υστερόγραφα, το Μέγαρο Μαξίμου επεσήμανε:

«Υ.Γ. 1: Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ.  Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας».

«Υ.Γ. 2: Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη...».

Ν.Δ.: Η σιωπή Αλ. Τσίπρα επιβεβαιώνει την ενοχή του

Για τετραήμερα σιωπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που «επιβεβαιώνει την ενοχή του» έκανε λόγο από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, ενώ απαντώντας στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «το τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν, είτε από την επόμενη Βουλή».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, καταλόγισε στον Πρωθυπουργό επιχείρηση αποπροσανατολισμού της συζήτησης «με το ανύπαρκτο θέμα του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το οποίο έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Βουλή».

«Η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις της Ν.Δ. ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια, απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του», σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όπως και η σημερινή αφωνία του κ. Τσίπρα για τη νέα απίστευτη αποκάλυψη ότι ο κ. Καμμένος διαπραγματευόταν με τον περιβόητο Παπαδόπουλο - τον οποίο κατά τα άλλα “δεν γνώριζαν” -  την πώληση 25 διαφορετικών οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 700 εκ. ευρώ», πρόσθεσε η Πειραιώς, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», κατά το οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι ελληνικά όπλα κατέληξαν στο Ισλαμικό Κράτος.

«Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με το ανύπαρκτο θέμα του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το οποίο έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Βουλή, το τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν, είτε από την επόμενη Βουλή», κατέληξε η Ν.Δ.

Π. Καμμένος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη Ν.Δ. σε πολιτικό βραχίονα μίας συμμορίας - Ν.Δ.: Ο Π. Καμμένος φαντασιώνεται συμμορίες που τον πολεμούν

«Ο Πάνος Καμμένος φαντασιώνεται συμμορίες που τον πολεμούν, προφανώς γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», ανέφερε εξάλλου σε άλλη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «η μόνη συμμορία που υπάρχει είναι αυτή που απεργαζόταν στο σκοτάδι την πώληση αμυντικού υλικού και το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι αν αρχηγός της ήταν ο υπουργός Αμύνης».

Είχε προηγηθεί επίθεση του κ. Καμμένου στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει μετατρέψει τη Ν.Δ. σε πολιτικό βραχίονα μιας συμμορίας». Μιλώντας στην εφημερίδα Documento και σχετικά με την υπόθεση Σαουδική Αραβία ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την ηθική διάσταση και τον προβληματισμό του κ. Φίλη και τον προβληματισμό όλων «που θέτουν το θέμα αυτό τώρα».

Κληθείς να σχολιάσει την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής να προχωρήσει σε αρνητική γνωμοδότηση προς την κυβέρνηση, ζητώντας στην ουσία να ανακληθεί η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, τόνισε ότι είναι «ανοιχτός να γίνει στη Βουλή οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα και αν χρειαστεί να το ξαναδούμε, να το ξαναδούμε».

Πρόσθεσε ότι «εάν η Σαουδική Αραβία πει αύριο το πρωί ότι θα προχωρήσει στην πίστωση, εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου ότι δεν θα πάρω τα 66 εκατ. ευρώ. Πρέπει να το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Κι ας βάλουν στη ζυγαριά τα χρήματα, την ηθική διάσταση και τους προβληματισμούς, διότι όποιος πάρει τέτοια απόφαση μονομερώς θα φέρει και την ευθύνη κι εγώ τέτοια ευθύνη δεν θα την πάρω».

Υποστήριξε, δε, ότι γίνεται «είδηση», διότι θεωρούν ότι «θα τον πιέσουν και θα τον εκβιάσουν». «Δεν σας κρύβω ότι έχουν φτάσει στο σημείο να με εκβιάζουν ακόμη και με τον ανήλικο γιο μου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Έλληνα διπλωμάτη στο Ριάντ σημείωσε ότι «είναι πρωτοφανές να απευθύνεται σε υπηρεσία του δημοσίου χωρίς να κοινοποιεί την αλληλογραφία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Έφτασε στο σημείο να στέλνει mms στον γενικό διευθυντή εξοπλισμών».

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!