Παρουσίαση βιβλίου "Λαογραφική συλλογή επαγγελμάτων που χάθηκαν... χάνονται ή άλλαξαν μορφή" της Μερόπης Κόπτση

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ 

Δευτερα 18 Δεκεμβριου,8.30μμ στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666)

.....Δεν θα την ελεγα βραδια παρουσιασης ενος βιβλιου που καποτε εγραψα..θα την ελεγα βραδια θυμησης,μνημης,βραδια νοσταλγικης περιδιαβασης στο χτες.
Σε εναν κοσμο που ζησαμε λιγο..δεν τον προλαβαμε..ηταν στην δυση του.Τον ανετρεψε η τεχνολογικη επανασταση...θα την ελεγα περιδιαβαση σε επαγγελματα που εχουν αποκοπει οργανικα απο την ζωη μας..Στον σαλεπιτζη,στον παγωτατζη,στον γαλατα,στον μισιρτζη, σε ολους αυτους τους φωνακλαδες γυρατζηδες που διαλαλουσαν την πραματεια τους στους ντουσεμεδες της πολης...αλλα και στον αρκουδιαρη,στον λουστρακο,στον φαρμακοτριφτη,στον πεταλωτη....Λιγες οι θυμησες αλλα δυνατες...απο τοτε που καθε σοκακι,καθε γειτονια της Σαλονικης μυριζε βασιλικο και γιασεμι και ειχε χρωμα απο τριανταφυλλο και γερανια..
Τοτε που περπατουσαμε και λεγαμε καλημερα σε ολους..δεν τρεχαμε βλαστημωντας...Σε αυτον τον κοσμο θα ηθελα να παμε μαζι,με αφηγησεις, μουσικες,τραγουδια...να σκαλισουμε το χτες...να νοσταλγησουμε ...και να τον δωσουμε στα παιδια μας, για να σχεδιασουν πιο ανθρωπινα το μελλον τους.
Παρουσιάζει η Μάρθα Πατλακούτζα: συγγραφέας, εκπαιδευτικός.
Στην αφήγηση και στα θεατρικά δρώμενα ο Γιάννης Ξενιτόπουλος, ηθοποιός, πολιτικος μηχανικός, η Αθανασία Τσιατσιάνα, εκπαιδευτικός, ηθοποιός και η Μερόπη Κόπτση, σεναριογράφος, ηθοποιός, εκπαιδευτικός.
Στα κρουστά ο Μάκης Αιβάζογλου, στο ακορντεόν ο Νίκος Ταλέας, στην κιθάρα ο Γιάννης Σαββίδης, στο τραγούδι η Μαρία Φραγκούλη, ο Μάκης Αιβάζογλου και ο Νίκος Ταλέας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!